Новий iPad Air отримає Type-C, а iPad mini залишиться на Lightning

    133

    Це буде перший раз, коли Apple перейде з Lightning на USB Type-C за межами лінійки iPad Pro. Можливо, на черзі iPhone.

    Зараз компанія Apple працює не лише над новим поколінням iPhone, але і над оновленням лінійки iPad. У найближчому майбутньому ми побачимо нову модель iPad Air і довгоочікуване продовження iPad mini. Причому, прийдешній iPad Air 4 стане першим планшетом з портом USB Type-C в цій серії. Про це повідомили джерела з ланцюжка постачання, на які посилається блог Macotakara.

    За словами джерел, iPad Air четвертого покоління буде обладнаний портом USB Type-C, а нова модель iPad mini збереже фірмовий роз’єм Lightning. Відзначається, що новий iPad Air може бути створений на основі 11-дюймового iPad Pro. Правда, розкривати деталі джерела не стали. Можна лише припустити, що це означає, що iPad Air наступного покоління успадкує від iPad Pro не тільки порт, але і дисплей з тонкими рамками по краях.

    Китайський постачальник заявляє, що в iPad Air четвертого покоління буде роз’єм USB Type-C, в той час як 8,5-дюймовий iPad mini отримає роз’єм Lightning. Оскільки iPad Air третього покоління був розроблений на основі 10,5-дюймового iPad Pro, iPad Air четвертого покоління може бути створений на основі 11-дюймового iPad Pro першого покоління з погіршенням характеристик задньої камери, — пишуть Macotakara.

    Нагадаємо, нещодавно авторитетний аналітик Мін-Чі Куо (Ming-Chi Kuo) заявив, що новий 10,8-дюймовий iPad вийде в другій половині 2020 року, а 9-дюймовий iPad mini дебютує в першій половині 2021 року. За словами аналітика, в нових iPad ставка буде зроблена на доступну ціну і швидкі процесори, по аналогії з випущеним у квітні iPhone SE.



    • інші новини