Apple заборонила старим MacBook заряджатися до кінця для їх же користі

    92

    Відбувся реліз macOS Catalina 10.15.5.

    Компанія Apple випустила оновлення операційної системи macOS Catalina 10.15.5. Найпомітніше нововведення — функція для продовження життя акумуляторів ноутбуків лінійки MacBook.

    Функція Battery Health Management покликана продовжити загальну тривалість життя ноутбуків Apple, знизивши швидкість старіння акумуляторів. Для цього аналізується поточний стан акумулятора і режими зарядки, а потім використовується інтелектуальне управління зарядкою.

    Система перешкоджає зарядці акумулятора до кінця, якщо це призведе до його передчасного «старіння». Крім того, коли ноутбук підключений від мережі тривалий час і використовується в такому режимі, функція вчасно зупинить зарядку. Керувати новою функцією можна в налаштуваннях.

    Крім того, в macOS Catalina 10.15.5 з’явилася опція FaceTime для однакових за розміром зображень всіх учасників розмови, новий інструмент калібрування для професійних моніторів Pro Display XDR, а також був виправлений ряд помилок, включаючи проблему з зависанням Finder при великих обсягах передачі даних на томах RAID.

    Джерело: ixbt.com



    • інші новини