Microsoft готує антивірус Defender ATP для Android і iOS

    92

    Попри те, що на ринку більш ніж достатньо різних антивірусних програм для мобільних пристроїв, Microsoft чомусь порахувала, що всі вони не пропонують повноцінний захист, тому світ потребує їхньої програми.

    Вчора компанія повідомила, що планує представити антивірус Defender Advanced Threat Protection для смартфонів та інших пристроїв на базі Android і iOS.

    Утиліта з назвою Defender ATP вже є штатним додатком для боротьби з кіберзагрозами для Windows і є версія для MacOS. Серед її характерних рис профілактика заражень, виявлення шкідників і боротьба з ними.

    Навіщо ж Microsoft вирішила запропонувати своє антивірусне ПЗ для мобільних пристроїв, що працюють на Android і iOS? Корпоративний віце-президент компанії Роб Леффертс заявив про те, що «шкідливі програми трапляються на цих платформах». Вони хочуть запропонувати продукт, який допоможе захистити від таких загроз, як шкідливі програми і фішингові атаки. А ще він призначений для того, щоб заборонити користувачам відвідувати сайти, які на думку Microsoft, не безпечні.

    Схоже, що це чергова спроба технологічного гіганта запропонувати користувачам програмний продукт для мобільних пристроїв і побічно бути причетним до мобільного середовища.

    На даний момент немає розуміння, який функціонал запропонує Defender Advanced Threat Protection, і як він буде захищати ґаджети. Неясно і коли Microsoft випустить ПЗ, але очікується, що це може статися в цьому році.

    Джерело: cnet.com



    • інші новини