Новий MacBook Pro вичавлює всі соки з старенького Core i9

    128

    У Apple вийшло зробити ноутбук швидшим при тому ж CPU.

    Новий MacBook Pro вийшов досить цікавим. Це не повністю нова модель, але модель з неабиякою кількістю нововведень. Це і новітні GPU AMD, і покращений звук, і зовсім інша клавіатура.

    При цьому процесори залишилися тими ж, так що логічно було б припустити, що процесорна продуктивність залишилася незмінною. Однак тут є один нюанс — нова система охолодження.

    Не секрет, що топові мобільні CPU Intel дуже сильно залежать від охолодження: чим воно краще, тим на вищих частотах під навантаженням може працювати той чи інший процесор. Можна згадати скандал з новим 15-дюймовим MacBook Pro, коли виявилося, що його топовий CPU працює на вкрай низькій частоті. Правда, Apple швидко виправила проблему.

    MacBook Pro з 16-дюймовим екраном, як показують перші тести, дійсно швидший за попередника, в тому числі і за продуктивністю CPU. Все завдяки охолодженню.

    Зокрема, восьмиядерний Core i9-9880H в новому ноутбуці працює під навантаженням на частоті 3,1 ГГц, тоді як в минулому MacBook Pro – на частоті 2,7 ГГц. При цьому температура ідентична – 99 градусам. Нескладно здогадатися, що це вкрай позитивно позначиться в будь-якому ресурсномісткому завданні.

    Також є тест нових відеокарт в грі Shadow of the Tomb Raider. У роздільній здатності Full HD при налаштуваннях якості графіки на рівні Medium виходить наступна картина.

    Тобто Radeon Pro 5300M в іграх лише трохи швидший від Radeon Vega Pro 20, а ось Radeon Pro 5500M забезпечує вже майже 20-відсотковий приріст продуктивності.

    Тест в Premiere Pro 2020 показує, що новий MacBook Pro з CPU Core i7 і молодших працює швидше, ніж старий з Core i9 і Vega Pro 20.

    Джерело: YouTube