Представлений Ford Mustang Mach-E – перший електричний кросовер компанії

    147

    Ціна – від 44000 доларів.

    Компанія Ford сьогодні представила вельми цікавий автомобіль. Називається він Mustang Mach-E, і це електричний автомобіль. Але, напевно, основна особливість в тому, що перший в історії електричний Mustang – це кросовер.

    Не дуже зрозуміло, чому в Ford вирішили, що культова машина при переході на електротягу повинна змінити клас чи що перший для компанії спортивний електричний кросовер повинен мати ім’я культового седана. Як би там не було, перед нами саме електричний кросовер Mustang Mach-E.

    Габарити авто – 4724×1880х1600 мм, колісна база – 2971 мм, дорожній просвіт – 145 мм. Набір двигунів досить великий. Базова версія кросовера оснащується установкою потужністю 255 к.с., а версія GT може похвалитися двигуном потужністю 465 к.с. (830 Нм крутного моменту). Розгін до 100 км/год – від 8 с у базовій версії до приблизно 3,5 с – у топовій. Привід у машини може бути заднім або повним.

    Варіантів ємності батареї кілька: від 75,7 до 98,8 кВт·год. Запас ходу при цьому залежить і від батареї, і від двигуна. Мінімально для авто обіцяють 420 км, максимально – 600 км. Потужність зарядки – 150 кВт.

    Інтер’єр у машини не схожий на інші авто Ford. Тут править балом лаконічність і величезний вертикальний екран інформаційно-розважальної системи діагоналлю 15,5 дюйма.

    З незвичайних особливостей можна відзначити відсутність ручок для відкривання дверей (тут сенсорні кнопки в стійках), панорамний дах із захистом від інфрачервоного випромінювання, операційну система Sync 4 з штучним інтелектом та можливість управління рядом функцій зі смартфона.

    Вартість електричного Mustang – від 44000 до 60500 доларів. Продажі почнуться в кінці наступного року.

    Джерело: Ford