Huawei Mate 30 Pro відремонтувати легше, ніж більшість сучасних смартфонів

    121

    Фахівці відомого ресурсу iFixit розібрали новітній флагман компанії Huawei – смартфон Huawei Mate 30 Pro. Він отримав на подив хорошу оцінку, що перевищує результати багатьох смартфонів на ринку.

    За шкалою ремонтопридатності від 0 до 10 Huawei Mate 30 Pro зумів отримати 5 балів, що для сучасного флагмана більш ніж добре. Для порівняння, торішній Huawei Mate 20 Pro заробив лише 4 бали.

    З плюсів відзначається модульність майже всіх компонентів, які можна замінювати незалежно один від одного, а також використання стандартних гвинтів Phillips. Головний мінус — приклеєні скляні панелі спереду і ззаду, що підвищує ризик поломки прямо під час ремонту, а це істотно ускладнює та уповільнює процес.

    Також фахівці з ремонту відзначили й інші особливості. Замінити батарею на смартфоні досить легко і просто, якщо ви вже зняли задню панель, пластикову рамку і ряд кабелів. Деякі компоненти вимагають додаткового розбирання для ремонту. Екран можна зняти, не забираючи акумулятора, але це як і раніше непросто та ускладнюється кабелями.

    Джерело: iFixit