В NASA показали нові скафандри, призначені для польотів на Місяць і Марс

    72

    У вівторок, 15 жовтня в штаб-квартирі NASA у Вашингтоні продемонстрували два скафандри, які в майбутньому планують використати для польотів на Місяць і на Марс. За словами глави відомства Джима Бранденстайна, новий скафандр для поверхні Місяця – “великий крок вперед в порівнянні з програмою “Аполлон”.

    “Якщо ми згадаємо покоління Аполлон, то Ніл Армстронг і Едвін Олдрін стрибали по поверхні Місяця, тепер же ми зможемо по-справжньому ходити по поверхні Місяця, і це дуже велика відмінність від попереднього покоління”, – розповів Брайденстайн.

    https://twitter.com/NASA/status/1184280498895544320

    Новий скафандр не має блискавок і кабелів, на які раніше скаржилися космонавти. Він також краще захищений від радіації і всероз’їдаючого місячного пилу.

    Скафандр здатний підтримувати місячні “прогулянки” тривалістю до восьми годин, плюс ще одну годину ресурсу зарезервовано для позаштатних ситуацій.

    При цьому один скафандр призначений для захисту астронавта всередині корабля, а другий — для виходу на поверхню Місяця.

    Представлені скафандри розроблені спеціально для місячної програми. При подальшому польоті на Марс будуть використані аналогічні костюми з невеликими модифікаціями.

    Джерело: NASA



    • інші новини