Мальовнича лісоферма в Орегоні (15 фото)

242

Ця мальовнича лісова ферма знаходиться в окрузі Морроу, штат Орегон. Фермою володіє компанія GreenWood Tree Farm Fund, а керує нею команда лісорубів з Портленда. Лесоферма розташована на території в 10 117 га і складається з тисяч і тисяч гібридних тополь.

Дерева тут акуратно ростуть рівними рядами на однаковій відстані одне від одного. Всі вони приблизно одного розміру, висоти і товщини. У підсумку лісоферма, що вражає своєю симетричністю і впорядкованістю, стала справжньою пам’яткою, яку регулярно відвідують туристи.

Ця лісоферма – всього лише одна з численних підприємств компанії «GreenWood Resources», яка діє на території Північної і Південної Америк, а також Китаю. Однак воно одне з найбільш легкодоступних, враховуючи, що знаходиться поруч з великим шосе. Ферма розділена на ділянки по 16 і 28 га, між якими прокладені рівні дороги. На кожному відрізку в 4 тис.кв.м. посаджено близько 600 дерев.

Для зрошення на фермі використовується дев’ять насосів в 1000 к.с. Вони беруть воду з річки Колумбія зі швидкістю до 442 989 літрів на хвилину. Насправді це найбільша зрошувальна система в США, поливній трубопровід який тягнеться на більш ніж 14 484 км. За всім цим стежить комп’ютер. Все тут організовано так, щоб кожне дерево отримувало саме ту кількість води, яка йому необхідна для зростання. При цьому дерева тут ростуть з неймовірною швидкістю, без втрати води і зайвих витрат.

Використання хімікатів обмежена, тому що використовуються спеціальні системи комплексної боротьби з комахами. Тирса та відходи від зрубу йдуть назад у грунт, що обмежує необхідність використовувати хімічні добрива.

На цій лісофермі вирощують тип дерев, який називається Pacific Albus. Це запатентована назва, яке можна перекласти як біле тихоокеанське дерево. Це гібрид 4-5 різних видів тополь, який зростає швидше ніж інші дерева, використовує менше води і найменш витратний.

Для досягнення зрілого віку деревам потрібно всього 10-12 років, після чого їх зрубують і відправляють на лісопилки, де з них роблять дошки і стружку. Стружку використовують у виробництві паперу, а більш старі і високі дерева валять на пиломатеріали. Будь-які частини дерев, з яких не можна зробити дошки, перетворюють на деревну масу або тріску. Навіть тирсу з лісопилок пресують в цеглини для камінів і печей.

Зруб дерев довіряють різним незалежним компаніям. Джо Неш, відповідальний за зруб і збірку дерев, каже, що в звичайний день вони завантажують до 25 піловочних колод плюс ще близько 25 колод, що йдуть на обрізання. У результаті у них виходить близько 65 колод, які вони доставляють на лісопилку.

Тартак компанії GreenWood Resources знаходиться в центрі лісоферми і переробляє матеріал з 809 га землі щороку. Потім перероблені матеріали продають у різні країни. Найбільшими покупцями є Китай, Індонезія, Малайзія і Мексика.

Мальовнича лісоферма в Орегоні (1)

Мальовнича лісоферма в Орегоні (2)

Мальовнича лісоферма в Орегоні (3)

Мальовнича лісоферма в Орегоні (4)

Мальовнича лісоферма в Орегоні (5)

Мальовнича лісоферма в Орегоні (6)

Мальовнича лісоферма в Орегоні (7)

Мальовнича лісоферма в Орегоні (8)

Мальовнича лісоферма в Орегоні (9)

Мальовнича лісоферма в Орегоні (10)

Мальовнича лісоферма в Орегоні (11)

Мальовнича лісоферма в Орегоні (12)

Мальовнича лісоферма в Орегоні (13)

Мальовнича лісоферма в Орегоні (14)

Мальовнича лісоферма в Орегоні (15)



• не пропусти