Найчарівніший острів Святого Стефана, або Чорноморська Пальма Дубая, Чорногорія (10 фото)

667

Цей острів називають «Чорноморською Пальмою Дубая», натякаючи на всесвітньо відомий амбітний проект Арабських Еміратів. Що, втім, дуже спірно – найчарівніший острів Святого Стефана у Чорногорії біля берегів Будванської Рів’єри на Адріатичному узбережжі країни існував задовго до появи на світ свого віддалено схожого, але штучного побратима.

Найрозкішніший на сьогодні курорт Чорногорії ще сто років тому був звичайним рибальським селом, що затишно влаштувалося на крихітному острівці. З 1442 на острові стояла добре укріплена фортеця, оточена потужними стінами, під надійним захистом якої жителі острова і сусідніх сіл відчували себе в безпеці протягом століть.

Сьогодні острів Святого Стефана з’єднаний з материком перешийком і замість рибальського поселення тут сьогодні – фешенебельний курорт. У 1954 році всіх жителів, що залишилися на острові, звідси переселили і серед вузьких середньовічних провулків в колишніх, відреставрованих, будівлях, розташувався готель. Його гостями в різний час були численні зірки кіно, шоу-бізнесу і навіть монарші особи. Сьогодні острів-курорт все також радий гостям, які приїжджають сюди, щоб провести незабутній відпочинок посеред мальовничих середньовічних красот цього унікального містечка.



• не пропусти