Природна симфонія: ліси і водоспади каньйону Тру де Фер

570

Смарагдові ліси та мальовничі водоспади – природа Тру де Фер настільки красива, що нагадує казкове Середзем’я. Каньйон розташований на французькому острові Реюньйон біля берегів Мадагаскару в Індійському океані. Перлина каньйону – річка Брас де каверни.

У каньйоні Тру де Фер налічується шість водопадів. Верхів’ї річки Брас де каверн знаходиться на висоті 210 м, однак цей водоспад досить скупий, рідко буває повноводним. Всю міць водної стихії можна побачити на інших схилах, де річка з гуркотом зривається вниз. Подолавши каньйон, Брас де каверни впадає в річку Рів’єр-дю-Мат, яка живить Індійський океан.

Незважаючи на те, що епоха великих географічних відкриттів традиційно пов’язується з 15 – 17 ст., Каньйон Тру де Фер був відкритий значно пізніше, в кінці 20 століття. З 1989 року тут з’явилися перші мандрівники, які облюбували це мальовниче місце. Сьогодні спортсмени (найчастіше французи), що захоплюються каньонінг, із задоволенням пробують свої сили в подоланні неприступних скель Тру де Фер.

Тру де Фер, як і будь каньйон, – гігантський вулканічний розлом, тому дістатися в саме серце острова Реюньон практично неможливо. Унікальна флора і фауна острова сформувалася без згубного людського впливу, тому тут можна відшукати безліч ендемічних рослин, серед яких гігантські папороті та лишайники. На жаль, в останні десятиліття незаймані землі каньйону все частіше привертають увагу людей, поступово відбувається вирубка заповідних лісів, що призводить до зникнення багатої флори і фауни. За підрахунками вчених за останні сторіччя з Реюньона зникло более30 видів тварин і рослин.

Природна симфонія: ліси і водоспади каньйону Тру де Фер (1)

Природна симфонія: ліси і водоспади каньйону Тру де Фер (2)

Природна симфонія: ліси і водоспади каньйону Тру де Фер (3)

Природна симфонія: ліси і водоспади каньйону Тру де Фер (4)

Природна симфонія: ліси і водоспади каньйону Тру де Фер (5)

Природна симфонія: ліси і водоспади каньйону Тру де Фер (6)



• не пропусти