Ізраїльські археологи прочитали древню записку віком 2600 років

1159
Автор напису пише про постачання масла і просить прислати вина для потреб гарнізону
фото University of Tel-Aviv

Ізраїльські археологи спромоглися прочитати записку яку написали у VI столітті до нашої ери. Вчені з університету Тель-Авіва виявили на керамічному уламку інформацію про гроші та їжу, пише ВВС.

Як зазначається, уламок кераміки, який називають також остракон, був знайдений в місті Арад ще в 1960-х роках, але розшифрувати частину записів на ньому вдалося тільки зараз.

На невидимій неозброєним оком стороні послання автор пише про постачання масла і просить прислати вина для потреб гарнізону. Як можна зрозуміти з тексту на остраконі, 2600 років тому чиновник, який відповідав за забезпечення в гарнізоні в Араді, повинен був отримати провіант.

Разом з маслом і борошном було відправлено супровідний «лист» на керамічному фрагменті. Адресатом послання був офіцер логістики Еліша бен-Ошаяху, а автором – Хананіяху з міста Беер-Шева. Лист починається з дружнього вітання: «Твій друг Хананіяху [цим повідомленням] посилає привіт вам [Еліашіву і вашій родині] і нехай благословить вас Бог».

Дослідники датують остракон, який отримав назву Arad, періодом незадовго до підкорення Юдеї вавилонським царем Навуходоносором II.

Джерело Захід.нет



• не пропусти