Десять найкрутіших футуристичних автомобілів із кінематографу (фото)

830

Ми любимо дикі інтерпретації автомобілів майбутнього, представлені в кіно, і спробували відібрати десять найцікавіших.

Durango 95 (Probe 16) – «Механічний апельсин». Цей британський концепт 1969 був розроблений з максимально екстремальної зовнішністю, що робить його ідеальним аксесуаром для старого-доброго ультранасильства в легендарній картині Стенлі Кубрика.
1

Stratos Zero – «Місячна хода». Коли дивному музичному кінофільму 1988 за участю Майкла Джексона знадобився футуристичний автомобіль, творці вирушили в 1970 і взяли звідти чудовий концепт Марчелло Гандіні Lancia Stratos Zero.
2

Ford Taurus – «Робокоп». Що стосується оригінального фільму 1987 року, то там він теж був, і виглядав, як ніщо інше на дорогах Детройта. Однак наш вибір – версія з рімейка 2014 року.
3

Light Bike – «Трон: спадщина». Автори фільму прийшли до висновку, що мотоцикли з ДВЗ трохи не вписуються в концепцію наукової фантастики, тому вони створили приголомшливий світлоцикл. До речі, ви можете замовити реалістичну версію такого апарату в австралійців з Parker Brothers всього за 55 тисяч доларів.
4

Lexus 2054 – «Особлива думка». Ну добре, у Lexus залишилося 39 років, щоб побудувати це. Конструкції не завадить надзвичайно улюблена компанією решітка у вигляді веретена.
5

Ford Falcon V8 Interceptor – «Божевільний Макс». “Перехоплювач” став абсолютною іконою. Це найкращий приклад автомобіля, модифікованого під апокаліптичне майбутнє.
6

Audi RSQ – «Я, робот». Саме чудове в цьому концепті те, що він по суті анонсував дизайнерський лик другого покоління TT і R8. Що може бути краще, ніж автомобіль з майбутнього, який можна поставити в свій гараж?
7

Land Rover – «Суддя Дредд». Задовго до «Трансформерів» в світі кінематографа існував один дуже цікавий проект. У 1995 році у фільмі «Суддя Дредд» Сильвестр Сталлоне обкатував незвичайний Land Rover. Їх було випущено 31 штуку. Всі вони базувалися на моделі 101 Forward Control, сконструйованій спеціально для Британської армії. Передбачалося, що єдиним способом пересування в 2139 році були ці броньовані автомобілі, які надійно захищали від вуличного хаосу.
8

Hydra Schmidt Roadster – «Перший месник». Цей болід робить з діточок швидше лиходіїв, ніж благодійників. Він був персональною машиною Йохана Шмідта, відомого під псевдонімом Червоний Череп, який був однією з “найбільших загроз людству”. Будучи у вільний час членом терористичної групи “Гідра”, Червоний Череп мав доступ до інопланетних технологій, які знайшли свій прояв у багатьох моторизованих апаратах Hydra. Родстер ж отримав титул найшвидшого фіктивного автомобіля у світі завдяки гігантському двигуну від літака. Під кузовом, що натякає на Mercedes 540K з вінтажними елементами Duesenberg і Bentley, прихований драгстерський V8 від Ford. Машина базується на шасі вантажівки і використовує відповідні колеса.
9

Nautilus Car – «Ліга видатних джентльменів». Він гарний і потворний одночасно! Так, він суперечливий, але в суперечці народжується істина, так що багато з ідей можна взяти на озброєння.
Автомобіль «The Nautilus Car», створений спеціально до фільму, повністю функціональний. Він був побудований «з нуля» на базі шасі Land Rover з двигуном Rover V8. Його довжина складає значні 6,7 метра при ширині в 2,74 метра. Автомобіль сліпуче білого кольору прикрашений металевими фігурами у вікторіанському стилі, які створив художник-постановник фільму Керол Спір (Carol Spier).
Відомо, що ще під час зйомок «The Nautilus Car» встиг з’явитися на популярних автошоу в німецькому Ессені і в столиці стімпанка – Лондоні. Після виходу в світ фільму перебував у виставковому залі компанії Prop Store, яка спеціалізується на продажу відомих і не дуже фільмів.
10



• не пропусти