11 речей, які ви можете дізнатися про себе, подивившись на свого партнера

3780

Любов не піддається раціональному поясненню, і розповісти, чому ми обрали певну людину, ми найчастіше не можемо. Однак цей вибір може багато розповісти про нас самих. Повірте, ми зовсім не випадково вибираємо високу або низьку людину, розважливу або емоційну, і навіть наявність домашнього улюбленця впливає на наш вибір. Але як саме?

Ми вирішили розібратися, що свідчить про нас те, яких людей ми обираємо для відносин. Чи готові дізнатися про себе щось нове?

1. Зовнішня схожість

© eastnews.ru

Меган Фокс і Брайан Остін Грін обидва мають високий лоб, блакитні очі, широкі вилиці, темне волосся і однакову форму підборіддя.

Почнемо із зовнішності. Кажуть, протилежності притягуються, але, коли мова йде про зовнішність, все трохи інакше. Вже не одне дослідження довело: насправді ми обираємо найбільш схожу на нас людину. Придивіться до партнера – бачите загальні риси? Наша любов до іншого багато в чому будується на вмінні любити себе, і якщо себе ми любимо і вважаємо привабливим, то і схожий на нас партнер буде здаватися цікавіше і приємніше несхожого.

2. Один рівень привабливості

Райан Рейнольдс і Блейк Лайвлі вважаються однією з найпривабливіших пар Голлівуду.

Ще трохи про зовнішність. Ми часто помічаємо, що подружжя має зовнішню схожість. Вчені вирішили розібратися в цьому питанні і з’ясували, що ми обираємо в супутники життя людей, не просто схожих на нас, але і тих, що знаходяться в тому ж «діапазоні краси», що і ми самі. Очевидно, що така людина здається нам більш підходящої парою. Отже, якщо ви оцінюєте свого партнера на десятку, вітаємо, ви теж 10 із 10!

3. Емоційні та раціональні

Леді Гага зі своїм нареченим і менеджером, менш епатажним Крістіаном Карина.

Вічна боротьба між холодним розумом і гарячим серцем призвела до цікавого балансу: люди дійсно прагнуть доповнити один одного. Раціональні особистості тягнуться до більш емоційних, а більш епатажні – до розважливих. Таким чином досягається ідеальний баланс, і в результаті виходить гармонійна пара, де один може все спокійно обдумати, а другий – додати вогню. Якщо ваш партнер відрізняється тверезим розумом, значить, вам швидше за все властиві емоційні вчинки.

4. Добрі обирають… добрих

Анджеліна Джолі і Бред Пітт утримують рекорди по благодійності серед зірок Голлівуду.

А з добротою справи складаються трохи інакше. Найбільш гармонійні пари, в яких обидва партнери виявляють однаковий рівень співчуття і доброти по відношенню до навколишнього світу. У такому союзі не буде суперечок з приводу волонтерства або благодійності, партерам легше знайти спільну мову. Крім того, таким людям простіше подружитися, почати спілкуватися, а отже, і завести роман. Подивіться уважно на свого партнера: якщо він просто душка, значить, ви теж.

5. Різниця у зрості

© depositphotos.com

Зріст Роузі Хантінгтон-Уайтлі – 175 см. При цьому дівчина любить підбори і на всіх фотографіях виглядає значно вищою за Джейсона. Втім, Стейтема це, здається, анітрохи не бентежить.

Як часто ви бачите високого хлопця з низькою дівчиною? А може бути, навпаки, дівчина значно вища від свого обранця? Різниця в зрості у деяких пар настільки велика, що іноді викликає посмішку. Але тут немає нічого дивного: невисока дівчина робить хлопця в його ж очах великим і сильним, а висока здається більш впевненою, напористою і успішною. Таким чином, якщо ми обираємо невисокого партнера, то швидше за все прагнемо проявити турботу, а високих людей обирають ті, хто хоче, щоб дбали про них.

6. Повні фігури

Емі Шумер зробила кар’єру в стендапі, а потім сміливо перейшла на кіноекрани. Її пишна фігура анітрохи не бентежить ні глядачів, ні її чоловіка, шеф-кухаря Кріса Фішера.

Декілька слів про фігуру. Люди все намагаються знайти причину любові до приємних округлостей жіночого тіла і пишних форм. Говорити про наукові дослідження тут не варто, але здебільшого все схиляються до того, що пишна фігура – показник здоров’я і готовності до дітонародження. Отже можна говорити, що чоловіки, які віддають перевагу міцним і пишним дівчатам, придивляються до них з прицілом на створення сім’ї. Але є й інша теорія: більші жінки здаються привабливішими, адже така подруга життя виглядає сильнішою і може бути хорошим помічником у веденні господарства. Голий розрахунок. Тому, якщо ваша партнерка відрізняється апетитними формами, швидше за все, ви готові до створення сім’ї.

7. Схожий на батьків

© depositphotos.com

Бруклін Бекхем зустрічається з акторкою Хлоєю Морец, яка подає великі надії. Вже багато ЗМІ відзначили, що дівчина схожа на матір Брукліна, Вікторію Бекхем.

Ще дідусь Фрейд казав про те, що ми вибираємо партнера, схожого на когось із батьків протилежної статі. Але вчені пішли ще далі і з’ясували, що зовнішність супутника життя часто має схожість із зовнішністю батьків, якою вона була саме на момент появи дитини на світ. В цьому ж дослідженні перевірили ще одну теорію і довели, що пізня дитина швидше за все обере собі партнера з великою різницею у віці. Отже варто придивитися до партнера і порівняти його з фотографіями батьків після вашої появи на світ: чи не схожий часом.

8. Наявність домашніх тварин

Джастін Тімберлейк і до весілля був відомим собаківником, а після укладення шлюбу вони з Джесікою Біл вигулюють улюбленців разом.

Згідно з результатами масштабного опитування, жінки звертають увагу і на домашніх улюбленців чоловіків. Зокрема, чоловік з собакою здається більш надійним і відповідальним – ще б пак, адже він як мінімум вигулює її двічі на день. Таких чоловіків обирають жінки, які готові до шлюбу і серйозних стосунків.

9. Заслужене визнання

Відносини Райана Гослінга і Рейчел Мак-Адамс почалися зі взаємної неприязні на зйомках фільму «Щоденник пам’яті». А вже після зйомок у акторів почався бурхливий роман, який, на жаль, так нічим і не закінчився. Зараз вони щасливі в шлюбі з іншими людьми. Ще одне цікаве дослідження допомагає інакше поглянути на закони привабливості. Відповідно до проведеного досліду, люди відчувають більше симпатії до людини, якій спочатку не подобалися, але потім вона змінила свою думку. А людина, яка спочатку відгукнулася про нас добре, викликає менше симпатії. Можливо, тому пари часто розповідають історії, як вони спочатку один одного на дух не переносили, а потім розгледіли в людині свою половинку. Насправді нам подобається саме той факт, що ми змогли змінити думку про себе, домогтися іншого ставлення, і саме така перемога змушує більше цінувати спілкування з цією людиною, а там і закохатися недовго.

10. Темп кроку

Ніколь Кідман і Кіт Урбан одружилися понад 10 років тому і виглядають дуже щасливими. Подружжя майже однакове на зріст і відмінно виглядають разом.

Один з найпростіших і «приземлених» пунктів у нашому списку. Пари часто ходять в ногу, і це не випадково – люди з одним і тим самим темпом кроку подобаються один одному більше, аніж із різним. Тут немає ніякої загадки, просто нам так зручніше. Можна гуляти і розмовляти без постійних «наздоганялок».

11. Домінуючі риси особистості

Примхи Періс Хілтон відомі усьому світу – світська левиця вважається однією з найскандальніших зірок. Її наречений Кріс Зілка, навпаки, відрізняється зразковою поведінкою.

Відповідно до класичної теорії особистості, всередині кожного з нас є дорослий, дитина і вихователь (він же батько), і одна з цих рис домінує. Діти трохи більш примхливі і наївні, вихователі можуть надто опікуватися, і саме тому ці два типи найчастіше сходяться разом і доповнюють один одного. Придивіться до партнера уважніше: якщо він занадто часто поводиться як дитина, може, вам просто подобається виховувати?

Звичайно, жодна наука не може повністю пояснити любов і ту магію, яка відбувається між двома людьми, але деякі риси людини дійсно мають велике значення при виборі супутника життя.



• не пропусти