5 корисних порад для тих, хто починає будувати нову кар’єру

630

Втрачені можливості та час – це сьогодні, напевно, найгірше, що може з вами трапитися. Сьогодні для того, щоб побудувати нову карєру потрібно не 5 років в університеті, а бажання вчитися та розвиватися.

Щоб не шкодувати про втрачені можливості в майбутньому, кожен, хто починає будувати кар’єру, повинен вміти правильно розпоряджатись власним часом. Ось кілька порад, які дозволять вам бути успішним в майбутньому, пише Канал 24.

Інвестуйте в свій розум

Свої перші зароблені гроші, зазвичай, хочеться витратити на що матеріальне: орендувати кращу квартиру, оновити гардероб тощо. В цьому немає нічого поганого, адже себе потрібно заохочувати.

Але подумайте про вкладення коштів в знання. Проходьте онлайн-курси, купуйте необхідні книги. Це важлива інвестиція в ваше майбутнє, яка залишиться з вами надовго.

Постійно вчіться новому
Постійно вчіться новому

Є навички, які цінуються у всіх сферах роботи. Наприклад, комунікабельність, навички ефективного читання і письма, вміння налагоджувати робочі контакти і тайм-менеджмент. Якщо щось із перерахованого – не ваша сильна сторона, починайте над цим працювати.

Не забувайте про здоров’я

Здорова людина сповнена сил і енергії, готова втілювати нові ідеї в життя і долати складнощі. Важливо підтримувати як фізичне, так і психічне здоров’я. Регулярно займайтеся спортом, правильно харчуйтесь та позбудьтесь шкідливих звичок. Гарним починанням буде йога та медитації.

Тайм-менеджмент

Час – це найдорожче, що сьогодні має людина. Саме вміння правильно розпоряджатися власним часом залежать ваші успіхи та досягнення. Якщо ви витрачаєте хоча би годину вдень на перегляд соцмереж або відео про котиків – це наче нестрашно. Але за місяць у вас буде 30 годин, які ви витратили “в пусту”.

Складіть розпорядок дня і дотримуйтеся його. У коротких перервах переглядайте пізнавальні відео-блоги або читайте експерті статті.

Витрачайте свій час з розумом
Витрачайте свій час з розумом

Будуйте довготривалі стосунки

Людина, якого ви зустріли сьогодні, через кілька років може стати вашим колегою, потенційним партнером або начальником. Тож будуйте довготривалі стосунки. Ви відчутно станете більш стриманим, терплячим і приємним у спілкуванні.

Призначайте зустрічі колегам, щоб просто дізнатися, як у них справи. Їжте разом, спілкуйтеся і підтримуйте один одного.

Думайте масштабно

Якщо ви хочете підвищення, нову посаду або взагалі інше життя, почніть думати більш масштабно. Вийдіть за звичні рамки мислення. Плануйте і мрійте глобально.

Ставте перед собою цілі та досягайте їх в максимально короткі терміни
Ставте перед собою цілі та досягайте їх в максимально короткі терміни

Складіть список ваших мрій та планів на найближчі 10 років. І поставте собі за завдання досягти цього за 2-3 роки. Так ви будете працювати значно продуктивніше, а результати не змусять себе чекати.