Як подорожувати з домашнім улюбленцем?

368

Багато з нас мають домашніх улюбленців. Ми насолоджуємося спілкуванням з ними, теплом і радіємо один одному. Тому коли настає час відправлятися у відпустку, з’являється велике питання: чи можна взяти тварину з собою? Та й як взагалі подорожувати з тваринами?

Отже, пропонуємо вам кілька порад, для того щоб зрозуміти, що подорожувати разом комфортно.

5

Порадада № 1. Збір всіх необхідних документів для тварини

Якщо ви збираєтеся в подорож разом з твариною, то перш за все, повинні подумати про пакет документів для нього. Головний документ – ветеринарний паспорт із зазначенням всіх щеплень, а також реєстрацією. Тобто, цей документ доводить, що ваш друг цілком безпечний для оточуючих і може подорожувати. Також у вас має бути з собою ветеринарне свідоцтво №1 із зазначенням необхідних щеплень від основних видів вірусів. Без такої довідки подорож з твариною неможлива.

Якщо ви плануєте подорожувати літаком, то в першу чергу, про це потрібно повідомити оператора авіаліній. Також треба дізнатися про правила перебування тварини в країні, яку ви зібралися відвідати. Перевозити своїх вихованців в літаку можна лише в багажному відділенні в спеціальному контейнері – таке обов’язкове правило всіх авіаліній. Виключення можливе лише в тому випадку, якщо ваш улюбленець важить менше 5 кг.

Якщо запланований потяг, то ви не зможете потрапити у вагон без квитанції про оплату за тварину. Для цього ще на касі потрібно показати ветеринарне свідоцтво №1. Оплата перевезення тварин відбувається як за людину або місце – 20 кг багажу.

Якщо всі інші пасажири поруч з вами не проти, домашній улюбленець може їхати в купе разом з вами. Якщо пасажири проти, доведеться залишити тварину в тамбурі першого вагона, або викупити заздалегідь всі місця в купе. У плацкартному вагоні потяга перевезення тварин заборонене.

4

Порада №2. Оцінка готовності чотириногого до подорожі

Перед подорожжю, переконайтеся в тому, що ваш чотириногий абсолютно здоровий. Для цього обов’язково поїдьте до ветеринара для того, щоб він оглянув тварину на наявність кліщів, бліх або глистів. Ні в якому разі не проводите огляд самостійно (звичайно, якщо ви не маєте медичної освіти), краще цю справу довірити фахівцеві.

Пам’ятаємо, що кожен господар свого улюбленця знає його характер. Тому якщо ви плануєте довгий переліт або поїздку, знаючи при цьому, що енергія і непосидючість – це його «друге Я», слід задуматися, а чи варто це взагалі робити, можливо, краще залишити улюбленця вдома?

3-1

Порада №3. На кого залишити улюбленця під час відпустки

Є два основні варіанти, з ким і де можна його залишити. Кожен з них має свої переваги і недоліки.

Можна скористатися послугами «перетримки». Будь-яка людина в вашому місті забирає вашого улюбленця до себе, і доглядає за ним за певну плату (як правило, подобово). Таку людину можна знайти на форумах «собачників», сайтах для «перетримки тварин» або в соціальних мережах. Це непоганий варіант, але бажано зібрати якомога більше інформації про такого тимчасового господаря і переконатися в його репутації.

Другий варіант – скористатися послугою готелю для тварин. Останнім часом це дуже модно, а при правильному виборі готелю ви будете впевнені в професійному догляді за вашим улюбленцем.

Готель можна вибрати в інтернеті, зателефонувати і домовитися про зустріч для огляду майбутнього тимчасового проживання. Найголовніше, на що треба звернути увагу, як персонал поводиться з тваринами, в якому настрої вони там знаходяться, і як вас запитують про майбутнього пухнастого гостя. Якщо розпитувань багато, значить персонал готелю відповідально ставиться до своєї роботи і буде професійно доглядати за твариною. До речі, у вас обов’язково повинні запитати ветеринарний паспорт. У тому випадку, якщо персонал готелю цього не зробив, не слід довіряти такому закладу.

2-1

Порада №4. Підбір житла для кудлатого друга

Якщо ви вирішили подорожувати з твариною, то слід заздалегідь подбати про вибір готелю або хостелу. Зазвичай в готелях дозволяється утримання тварин, але будьте готові до того, що за це доведеться доплатити, або навіть заплатити повну вартість проживання, як за іншу людину. Деякі готелі вимагають заставу в разі пошкоджень, які, можливо, завдасть готелю ваша тварина. Також у багатьох готелях забороняють залишати тварину в номері без господарів.

1-4

Порада №5. Що взяти з собою в дорогу для вихованця?

Звичну для нього їжу, якою він зможе почастуватися під час подорожі, плюс, додаткові порції на перший час, мисочки для корму і води (бажано, домашні, щоб вони були звичні для тварини), воду, лоток, всі необхідні ліки, зокрема, обов’язковими елементами аптечки повинні бути пінцет для видалення кліщів і антигістамінні засоби. Найкраще, що ви можете зробити для свого вихованця, заздалегідь привчити його до транспортувального контейнера. Це потрібно буде зробити хоча б за 5 днів до подорожі.

І нехай ваше літо буде веселим і безтурботним!

Автор – Анастасія Мамотюк, Happy Paw



• не пропусти