Як правильно бігати восени: корисні поради

573

Осінь – це не привід закидати заняття спортом, навіть на свіжому повітрі. Щоправда, пробіжки восени вимагають від вас особливої підготовки.

Якщо ви збираєтесь бігати восени, то варто звернути особливу вагу та екіпірування, розминку, дихання та харчування, пише Канал 24.

Екіпірування

Одяг справді має зігрівати, але ні в якому разі не сковувати рухи. Також варто подбати про багатошаровість. Наприклад, перший шар – термобілизна, а другий шар – спортивна кофта та штани, які будуть захищати від вітру та можливого дощу. Також не забудьте одягти шапку та рукавичку.

Якщо ваші кросівки пропускають воду, то краще купити водонепроникні. Або придбати спеціальні шкарпетки, які відштовхують вологу.

Восени бігайте в термобілизні, шапці та рукавичках
Восени бігайте в термобілизні, шапці та рукавичках

Розминка

Розминку треба робити перед будь-яким заняттям спорту, це дозволить розігріти м’язи та уникнути травм. Восени краще робити розминку вдома перед виходом на вулицю.

Дихання

Щоб не задихатися під час пробіжки, не розганяйтесь одразу після страту. Збільшуйте темп бігу поступово. Найбезпечнішим для суглобів є біг підтюпцем. Тобто, бігти треба трохи швидше, ніж ти ходиш. Це найкращий варіант для тих, хто тільки починає бігати.

Як правильно дихати під час пробіжки: правила
Як правильно дихати під час пробіжки: правила

Тривалість тренувань

Перші тренування не повинні перевищувати 10-15 хвилин, потім збільшуйте час до 30 хвилин. Наприкінці пробіжки поступово зменшуйте темп та переходьте на ходьбу. Після закінчення пробіжки виконайте кілька вправи для відновлення дихання і розтяжки м’язів.

Їжа до і після пробіжки

Ранкові пробіжки потрібно робити після легкого перекусу. Одразу після пробіжки варто почекати, другий сніданок можна приймати після 30-40 хвилин після занять спортом.

Їсти після пробіжки можна через 30-40 хвилин
Їсти після пробіжки можна через 30-40 хвилин