Тайська кухня: 27 найсмачніших страв (фото)

5900

Жителі Таїланду – відносно бідний народ, але голодують тут тільки ледачі. Сприятливі природні умови дозволяють місцевим фермерам вирощувати по три врожаї за рік. Фрукти, овочі, зелень і злаки в достатку кожен сезон. Андаманське море і Сіамська затока Південно-Китайського моря забезпечують морепродуктами. У приготуванні страв тайці використовують всі види м’яса і риби і безліч спецій. Тому не дивно, що тайська гастрономія сміливо входить в десятку найпопулярніших кухонь у світі.

Глава всім продуктам – рис. Його вживають в кожній родині щодня. Особливу популярність має також локшина різних видів – рисова, яєчна, прозора локшина з борошна бобів мунг. Серед приправ в пошані імбир, часник, чилі, коріандр. Тайська кухня відома своїми супами, салатами, каррі, стравами з локшини і рису.

1. Том ям – кисло-гострий суп з морепродуктами і куркою.

2. Чук – рисова каша на сніданок.

3. Кислий каррі. За традицією вживають з рисом.

4. Пад тай – рисова локшина з морепродуктами.

5. Яєчна локшина з печеною свининою.

6. Перебродивший рис в поєднанні з локшиною на основі свинячої крові з тофу в соусі зі свинячим бульйоном і помідорами.

7. Рисова локшина з рибним соусом, овочами та зеленню.

8. Широка рисова локшина з морепродуктами, куркою, яловичиною, свининою, овочами і соусом.

9. Хао-мок – бір’яні з яловичиною.

10. Рис на пару на основі курячого бульйону з відварною куркою.

11. Смажена качка з рисом.

12. Вершково-кокосовий каррі зі свининою, яловичиною або куркою.

13. Зелений каррі.

14. Свинячий «холодець» каррі.

15. Салат на основі смаженої свинини, цибулі-шалот, листя м’яти, рибного соусу і чилі.

16. Сом там – тертий салат на основі папайї, арахісу, рибного соусу, часнику, чилі, соку лайма і квасолі. Розрізняють три види цього салату: з м’ясом краба, з сушеними креветками, з солоною рибою гурамі.

17. Маринована, смажена курка.

18. Ковбаса зі свинячого фаршу з травами. Подається в смаженому вигляді.

19. Хрустка смажена риба. Подається з кисло-солодким салатом з манго.

20. Маринована, смажена у фритюрі риба зі спеціями.

21. Паштет на основі риби, кокосового молока і яєць. Готується на пару і подається з кокосовим кремом в бананових листах.

22. Каракатиці на грилі.

23. Креветки на грилі.

24. Кханом кхрок – оладки на основі рисового борошна і кокосового молока.

25. Запечений гарбуз із заварним кокосовим кремом. Подають в охолодженому вигляді.

26. Мариновані манго.

27. Прохолодний напій ча йен.



• не пропусти