5 дивовижних архітектурних новинок, виконаних у вигляді вертикальних дисків (фото)

954

Сучасні архітектори вражають обивателів своєю невгамовною фантазією, проектуючи незвичайні будівлі. І якщо горизонтальні круглі будівлі стали вже більш-менш звичними, то вертикальні досі викликають захоплення. У цьому огляді представлено 5 найдивовижніших споруд, виконаних у вигляді круглих дисків.

1. Штаб-квартира компанії Al Dar (Абу-Дабі)

1

2

3

Приголомшлива скляна 23-поверхова будівля Al Dar побудована на березі затоки в Абу-Дабі. При її створенні архітектурна компанія MZ Architects надихалася формою круглої черепашки як символу стабільності і єдності. При роботі над 121-метровим Al Dar використовувалися екологічні чисті матеріали і передові технології. Особливої ​​уваги серед «зелених» пристроїв заслуговує вакуумна автоматична система збору сміття, облаштована під землею.

2. Будівля банку Fangyuan Mansion (Китай)

4

5

100-метровий будинок банку Fangyuan Mansion розташований в найбільшому місті північного сходу Китаю Шеньян. Форма будівлі виконана у вигляді стародавньої китайської монети.

3. Готель Radisson BLU (Франкфурт-на-Майні, Німеччина)

6

7

Мережа готелів Radisson завжди дивує гостей не тільки сервісом, але і нестандартною архітектурою. Так у Франкфурті-на-Майні (Німеччина) однією з таких будівель став Radisson BLU Hotel. Це приголомшлива будівля, виконана зі скла, стала ще однією окрасою Німеччини.

4. Готель Sunrise Kempinski Hotel (Китай)

8

9

Назва цього готелю Sunrise Kempinski Hotel говорить сама за себе. Кругла форма у вигляді висхідного сонця також є уособленням стрімкого розвитку економіки Китаю. 97-метровий готель розташований на березі озера Yanqi. 10000 скляних панелей фасаду розташовані таким чином, щоб у верхній частині будівлі відбивалися сонячні промені, посередині – гори, а знизу озера.

5. Guangzhou Circle (Китай)

10

11

Ще в одному китайському місті Гуанчжоу побудована кругла будівля Guangzhou Circle. Усередині неї розташовані офіси і місцева біржа. Дивлячись на будівлю, деякі називають її то бубликом, то пряником. Однак проектування споруди не обійшлося без китайської символіки. Справа в тому, що будівля розташована на березі річки Чжуцзян. Відбиваючись у водній гладіні, офісна будівля перетворюється на вісімку, яка в Китаї вважається щасливим числом.



• не пропусти