Ви коли-небудь замислювалися, як виглядають найдорожчі будинки в світі і які житла будують собі архітектори? Де живуть супергерої-мільярдери з голлівудських фільмів, у яких замість даху басейн, і як виглядає найвужчий в світі будинок?

Скляний будинок (Японія)

© archeyes.com © tasarimdergisi.com

Цей неймовірний будинок створений для любителів природного світла, які не проти пожити у всіх на виду. Будівля знаходиться на найбільш густонаселеній вулиці Токіо. Тут немає окремих кімнат, але є різні рівні і «гілки», щоб всі мешканці будинку постійно відчували себе частиною єдиного співтовариства.

Геліодом (Франція)

© 20minutes.fr

Будинок, схожий на дзигу, придуманий як екологічне житло. Він розташований під певним кутом до сонця, щоб отримати максимум енергії завдяки сонячним панелями. Цього цілком вистачає для обігріву, освітлення та інших потреб.

Будинок-мушля «Наутілус» (Мексика)

© i.ytimg.com © steemd.com © thexcollector.com

Втілення органічної архітектури в поєднанні з естетикою Біотек. Промені світла, що проникають через різнокольорове скло, наповнюють будинок яскравими відблисками. Шорсткі на дотик міцні стіни легко встоять при землетрусі, по підлозі стелиться живий рослинний килим, а стежки з каменю ведуть до житлових кімнат.

Будинок-камінь (Португалія)

© 4.bp.blogspot.com © blog.asiantown.net ©blackeiffel.blogspot.ru

Це загадкове житло нагадує будинок печерної людини, який дожив до наших днів. Побудований між двох каменів, покритий мохом і черепицею, з відкритим басейном і кам’яним сараєм, він приваблює тисячі туристів щороку.

Будинок-гусениця (Чилі)

© archdaily.com

12 морських вантажних контейнерів стали в нагоді Себастьяну Ірразавалу, щоб побудувати для своєї родини сучасний і економічний будинок. Завдяки продуманому дизайну і правильному розташуванню скла основні кімнати максимально заповнені сонячним світлом від сходу до заходу сонця.

Будинок-відлюдник на річці Дрина (Сербія)

© i1.dailyrecord.co.uk

Раз на кілька років бурхливі потоки річки забирають будинок, але місцеві жителі кожного разу відновлюють його. Найперша хатинка з’явилася тут в 1969 році. Тоді тут збиралася молодь, звучали пісні. Сьогодні будиночок можна орендувати на пару днів для відпочинку.

Скляний павільйон (США)

©media.suzanneperkins.com ©archilovers.com ©curbed.com

Цей сучасний будинок в дусі мінімалізму, зроблений з найдорожчих і розкішних матеріалів, коштує $ 29 млн. Дітище архітектора Стіва Германа, який витратив на його будівництво 6 років, він чудовий до дрібниць, але до цих пір не може знайти собі мешканців.

Особняк Залізної людини (США)

© 4.bp.blogspot.com © luxury4play.com © themavesite.com

Розкішний особняк Razor Residence відомий кіноманам як резиденція Залізної людини з однойменного фільму за коміксами Marvel. Хоча у фільмі завдяки спецефектам будинок виглядає трохи інакше зовні, після приголомшливого успіху картини в прокаті будинок пішов з молотка за $ 117 млн ​​відразу після закінчення зйомок.

Будинок Гоббіта (Великобританія)

© jiaxingseng.com © spfaust.wordpress.com

Будиночком, що нагадує житло гоббіта, мало кого здивуєш. Але тут мова йде про автономне екожитло. На його спорудження пішло 3 000 євро і лише натуральні матеріали, а його головний проектувальник виклав в мережу всі креслення і підказки для тих, хто захоче побудувати такий самий. Загублений в лісах Уельсу, його будинок існує незалежно від зовнішнього світу.

Будинок Медузи (Іспанія)

© archdaily.com

Сусідні будівлі закривали собою вид на море, тому величезний басейн перетворився на дах цього чудового особняка. Хвилі створюють химерні відблиски в вітальні, а блакитне світло заливає всі кімнати завдяки панорамним вікнам.

Будинок Керета (Польща)

© rever.vn © hiconsumption.com

Відомий як найвужчий будинок у світі. Лише 122 см в найширшому отворі будівлі. Але через суворі закони в самій Польщі будинок зареєстрований як арт-інсталяція. Назва будівлі пояснюється просто: будинок присвячений ізраїльському письменнику і режисерові Етгару Керету.

«Антілія» (Індія)

© blog.zricks.com

Це найдорожчий в світі будинок вартістю $ 1 млрд має 27 поверхів, спортивний центр, танцювальну студію, 3 вертолітні майданчики, приватний кінотеатр і сотні кімнат для однієї невеликої родини індійських багатіїв.

Будинок-сфера з оглядом на 360 градусів (Нова Зеландія)

© archdaily.com © ecotechnica.com.ua © flashofgold.com

Творець цього чуда мріяв зробити дорослу версію будиночка на дереві. Skysphere Tiny House, будинок-сфера з оглядом на 360 градусів, – це ідеальне місце, щоб усамітнитися і відпочити. У ньому є міні-бар, плазмовий екран і система «розумний будинок», якою можна керувати за допомогою смартфона.

Уолстром-хаус (США)

© blog.wanken.com © somewhereiwouldliketolive.com

Асиметричний будинок Джона Лотнера, який створив моду на подібні будинки в Каліфорнії. Побудований в 1964 році, цей шедевр є втіленням класичних принципів органічної архітектури, коли кожна будівля проектується індивідуально під особливості конкретної місцевості, щоб абсолютно вписатися в неї.

Дзеркальний куб (Швеція)

© nordicexperience.co.uk © buildingcentre.co.uk/project/mirrorcube-tree-hotels-in-harads

Ця споруда стала одним з готелів серії Tree Hotel, що представляють собою будиночки на деревах. Невидимий зовні і затишний всередині. Одна ніч в дзеркальному кубі обійдеться приблизно в 500 євро, а в якості частувань туристів чекають страви шведської кухні.

Залізний будинок (США)

© rebelmamablog.com © lubbockonline.com

На будівництво і обробку цього будинку пішло 110 тонн заліза, але роботи тривають. Будівництво велося так довго, що сам архітектор так і не дожив до моменту, коли будинок був майже завершений. З тих пір будівля пустує.

Будинок на пілоні (Австралія)

© awsaustralia.com.au

Назва будинку пояснюється тим, що пілон – це єдине, на чому тримається особняк. Потрапити до нього можна тільки по мосту. Під фундаментом – автострада, а з балкона відкривається чудовий вид на океан.

Будинок Флінстоунів (США)

© homesthetics.net © thexcollector.com

Одним здається, ніби цей будинок схожий на житла кам’яного століття, іншим він нагадує черепушку тварини. Звідси відкривається шикарний вид на гори і океан. Але незважаючи на незвичайний дизайн, ніхто не поспішає з покупкою будинку: його орендують для вечірок або показують туристам під час екскурсій.

Будинок Кімбол (Домініканська Республіка)

© casakimball.com

Чудовий дизайн, суміш елементів, конструкцій і ліній – ця приватна вілла стала втіленням стилю і елегантності. Власники люблять проводити тут вихідні з друзями, а в решту часу здають її всім, хто готовий викласти за ніч тут кругленьку суму.

Будинок над водоспадом (США)

© interactive.wttw.com

У 1930-і перед архітектором стояло непросте завдання: розмістити будівлю на виступаючій скелястій ділянці над водоспадом. Жодне дерево на ділянці не було вирубано, ландшафт повністю збережений, а будинок ідеально виписаний в нього. Кілька десятиліть сім’я Кауфмана відпочивала тут, після чого будинок над водоспадом перетворили в музей.