Книги про Україну від яких Ваші діти будуть у захваті!

904

Через Інтернет, смартфони та різноманітні ґаджети сучасних дітлахів дуже важко змотивувати до читання. На щастя, існують книги перед яким не встоїть практично жодна дитина, особливо, якщо вони про рідну Україну.

У сьогоднішній статті kozakorium підготував добірку 10 надзвичайних книг про нашу державу, її традиції, міста, мандрівки, виданих людей та культуру.

1. “Книга-мандрівка. Україна”

“Книга-мандрівка. Україна” — це 1200 непересічних фактів про Україну та українців. Автори відшукали не лише найдивовижніше, але й найважливіше, що варто знати про Україну: унікальні місця, де слід побувати, культурні здобутки, видатних особистостей та поворотні моменти, що вплинули на хід історії та життя кожного українця.

Ця книга створена з відкриттів. З нею ви зможете поглянути на Україну по-новому. Вона чудово підійде для родинного читання з дітьми.

2. “Зварю тобі борщику”

Дивовижна збірка казок з неймовірними ілюстраціями, які знайомлять дітей зі справжніми українськими стравами – борщем, варениками, узваром. Завдяки їй ваша малеча зможе не просто їсти різноманітні страви, а також дізнається, що борщ є хорошим лікарем; каша надає такої сили, що можна побороти змія;  яєчня добре смакує козачатам і майбутнім гетьманам.

3. “Абетка України”

Це не просто абетка, а “Абетка України”, складена за назвами населених пунктів, річок та гір, розташованих на території нашої країни. Цікаво, що для кожної літери та для кожного міста пропонується невеликий віршик, який легко запам’ятають навіть наймолодші діти.

4. “Дитячий Кобзар”

Дитячий кобзар – це не просто збірка найвідоміших віршів Тараса Шевченка, а художнє видання з яскравими ілюстраціями. Картини Марини Михайлошиної підкреслять слова Великого Кобзаря та привернуть увагу маленьких читачів. Тут і українське село з біленими хатами, і козак, що збирається у довгу дорогу, і, звичайно, кобзар, що на кобзі грає та пісні про славетне минуле наспівує.

5. “Це наше і це твоє”

“Це наше і це твоє” – яскрава дитяча книжка, що розповідає цікаві факти про нашу країну: її географію, винаходи, дивовижні досягнення та багато іншого. Ілюстрації до книги підготував Олександр Осипенко разом з відомим художником та арт-директором каналу “ПЛЮСПЛЮС” Едуардом Катихіним. “Це наше і це твоє” – більше, ніж просто книга – це цікава розвага, що захопить навіть найменших дітей віком до 2 років.

6. “Про Київ для дітей та батьків”

Книга відомого дослідника-києвознавця Михайла Кальницького запрошує у захопливу подорож у минуле та сьогодення Києва, яку батьки самостійно зможуть провести для дітей. Завдяки книзі ви зможете познайомитися або краще пізнати та полюбити це чудове місто, а яскраві ілюстрації дозволять добре уявити собі місця, про які йдеться в книжці.

7. “Іван Сила на прізвисько “Кротон””, Антон Копинець

Особливість цієї книги полягає в тому, що її автор був другом головного героя. Антон Копинець знав богатиря і написав книгу, спираючись на численні бесіди. У 1972 році вже після смерті Івана Фірцака (Івана Сили, – прим. Козакоріум) світ побачив скорочений та ідеологічно відредагований текст, і лише в 2012 з друку вийшла повна авторська версія. Неймовірні пригоди найсильнішої людини у світі, вихідця із закарпатського села Білки, точно не залишать байдужим читача.

8. “Прислів’я українські”, Анастасія Стефурак

Українські прислів’я очима молодої львівської художниці Анастасії Стефурак. Ілюстрації цієї книжки створюють атмосферу, де традиційні, навіть дещо застарілі вислови набувають сучасного звучання. Чудовим бонусом видання є те, що тепер можна вивчати і англійську мову, адже у книзі, окрім українського варіанту прислів`їв, є дослівний переклад англійською мовою та  англомовні відповідники.

9. “Дітям про Україну”, Дарія Іваницька

Книга запрошує читачів до захопливої мандрівки Україною. Ви побуваєте в різних куточках нашої Батьківщини, побачите, якою гарною є українська земля, яку багату та цікаву історію мають її міста й села. Ваша подорож сторінками книги стане першим кроком до пізнання рідної землі, її історії та сьогодення.

10. “Таємниці львівських левів”

“Таємниці львівських левів” – книжка авторських легенд-казок відомих у Львові гідів – братів Івана і Петра Радковців. Прочитавши її ви дізнаєтесь, чому годинники на вежах та ратуші у Львові показують різний час, як двоє братів шукали на дні львівських ставків скарб свого батька, що сталося зі скупим Мартином та де можна знайти легендарний меч майстра Шварна. А чудовим додатком є міні-п’єса “Нездійснені бажання”, яку можна поставити на шкільній сцені, щоб довідатися, чому розсипалися в порох книжки друкаря Олексія.



• не пропусти