Правда чи брехня про піраміди: факти про найзагадковіші мегаліти

4158

Єгипетські піраміди є одними з найбільш загадкових споруд, коли-небудь побудованих на планеті. Яких тільки припущень не з’являлося щодо того, хто їх будував. У цьому огляді мова піде про найцікавіші факти – як справжні, так і хибні – про ці мегалітичні споруди.

1. Зодчий Хеміун – ПРАВДА

Хеміун був архітектором, відповідальним за будівництво Великої піраміди у Гізі. Його батько – єгипетський принц Нефермает (син фараона Снофру), а сам Хеміун був одружений на єгипетській дворянці на ім’я Ітет. На передній частині його гробниці-мастаби було написано, що Хеміун був «майстром робіт» і «чаті» (візиром) фараона.

2. Піраміди в США – ПРАВДА

Насправді, піраміди можна зустріти не тільки в Єгипті, але і в багатьох країнах світу. В даному прикладі мова піде про США, зокрема, про Монаховий курган, розташований в Сент-Луїсі, який вважається важливою частиною світової історії.

Інженери, які вивчали цю структуру, виявили, що шар рослинності приховує насипану з землі піраміду заввишки 28 метрів і шириною 254 метрів. Ця піраміда займає площу в 5,8 гектара і складається з 1 мільйона тонн грунту, змішаної з глиною.

3. Піраміди побудували прибульці – БРЕХНЯ

Чутки щодо прибульців існували задовго до того, як у 1955 році була побудована «Зона 51». У багатьох культурах вважалося, що саме інопланетяни були будівельниками деяких унікальних пам’яток по всьому світу. Піраміди Гізи були розроблені 4500 років тому і призначалися для фараонів і еліти суспільства стародавніх єгиптян. На сьогоднішній день дослідники не змогли пояснити, як були зроблені ці структури і навряд чи колись зможуть це зробити.

Кам’яні блоки, з яких побудовані піраміди, важать по дві тонни кожна, і навіть з сучасними технологіями і будівельним обладнанням подібні споруди було б непросто зробити. Це змусило деяких вірити в те, що піраміди були побудовані прибульцями. Однак, немає ніяких доказів того, що творцями були прибульці. При розкопках були знайдені підтвердження того, що близько 100 тисяч чоловіків будували піраміди своїми руками.

4. Кришталева піраміда Бермуд – спірна

Нещодавно Інтернет облетіли повідомлення, що на дні океану прямо під Бермудським трикутником була виявлена ​​кришталева піраміда. Більшість вважали це банальною брехнею. Однак, ще в 1960-х роках з’явилися новини, що якийсь доктор на ім’я Рей Браун під час дайвінгу на Багамах знайшов незвичайну структуру на дні, яка, як передбачається, в три рази більше Великої піраміди в Гізі. Повторно дана новина після 2012 року з’явилася не тільки в жовтій пресі, а й на досить авторитетних новинних сайтах.

5. Зерносховища – БРЕХНЯ

Кандидат в президенти США Бен Карсон пожартував під час своєї кампанії, що єгипетські піраміди були споруджені для зберігання зерна. Деякі вважають цю відверту дурість правдою, але насправді ці величні структури були побудовані в якості гробниць для фараонів.

6. Далеко, далеко … – БРЕХНЯ

Ті, хто дивився ряд голлівудських блокбастерів, в яких йшлося про єгипетські піраміди, напевно вважають, що ці містичні споруди розташовані в ізольованому місці в єгипетській пустелі. Тим не менш, є багато пам’яток, розташованих недалеко від столиці Єгипту, Каїра. Це місто відоме своїм комплексом пірамід Гізи, який є сьомим чудом світу і був побудований за часів фараона Хуфу (2589-2566 роки до н.е.).

7. Фільм «Вихід: Царі і боги» – БРЕХНЯ

Фільм «Вихід: Царі і боги» зібрав $268 млн в прокаті в 2014 р Проте, Єгипет заборонив цей фільм, тому що в ньому євреї зображені рабами, які спочатку будували єгипетські піраміди. Також в картині уряд не влаштовував ряд інших моментів. Наприклад, такою була сцена того, як розійшлися води Червоного моря після землетрусу. Стрічка також була заборонена в Марокко, оскільки вона образила місцевих людей.

8. Про Стародавній Єгипет відомо все – БРЕХНЯ

Деякі критики вважають: все, що потрібно знати про древні єгипетські піраміди, вже відомо. Істина полягає в тому, що археологи роблять відкриття щодня. Крім того, єгипетський уряд обмежує обсяг інформації, яку воно пропонує іноземцям. Також протягом останніх декількох десятиліть піраміди були знайдені по всьому світу в Греції, Антарктиді, Італії, Китаї, Індії… цей перелік триває.

9. Австралійські піраміди – ПРАВДА

В Австралії на південь від Кернса можна знайти «Піраміду Уолша», яка злітає в небо на 922 метра. Стрімкі схили цього пагорба настільки ідеальні, що багато хто вірить в її рукотворне походження в давнину.

Існує ще одна піраміда на Зеленому континенті, яку місцеві жителі називають Пірамідою Гумпі. Австралійські вчені не мають ні найменшого уявлення, хто її побудував, але деякі вважають, що це були єгиптяни 3000 років тому.

10. Велику піраміду побудував Ной – БРЕХНЯ

В Інтернеті нескладно знайти безліч статей за запитом «Ной і єгипетські піраміди». Видавець по імені Джон Тейлор в Великобританії написав книгу під назвою «Велика піраміда. Чому вона була побудована і хто її побудував». Хоча критики стверджують, що Тейлор ніколи навіть не їздив до Єгипту, він проаналізував фотографії, вивчав всі дані і прийшов до висновку, що первісним архітектором був Ной, а єгиптяни не мають ніякого відношення до пірамід в Африці. Мало того, що це обурливе твердження, це відверта нісенітниця.

11. Захід, Гіза, 20 ° C – ПРАВДА

Всі піраміди в Єгипті були побудовані саме на західному березі Нілу і саме за них заходило сонце ввечері, якщо дивитися з Гізи. Єгиптологи вважають, що це було зроблено навмисно, щоб символізувати захід життєвого шляху. Блоки, які були використані для піраміди Хеопса, зроблені з вапняку і відбивають сонячне світло. Здалеку здається, що ці структури виблискують як коштовні камені. Всередині пірамід постійно зберігається температура 20 градусів за Цельсієм.

12. Піраміди побудували атланти – БРЕХНЯ

У 1882 році конгресмен Ігнатіус Доннеллі заявив, що легенда про Атлантиду – чиста правда. Згодом він опублікував свої ідеї в книзі під назвою «Атлантида: допотопний світ». Він вважав, що у атлантів були колонії в Єгипті, чия «цивілізація була репродукцією цивілізації островів Атлантичного океану».

Він також висловив припущення, що піраміди в Мезоамериці були також побудовані атлантами. Однак, як мінімум, потрібно враховувати те, що піраміди Старого і Нового Світу виглядають по різному і при їх зведенні використовувалися різні методи будівництва.

13. Піраміди на Тенеріфе – ПРАВДА

На Канарських островах на південному сході острова Тенеріфе можна знайти піраміди Гуїмар. У 1990 році група археологів завершила їх дослідження і заявила, що ці структури побудували місцеві фермери-гуанчі, які зносили каміння з орних полів, складаючи їх разом. Всього в цьому місці є в цілому шість 12-метрових у висоту пірамід.

14. Велика піраміда найвища – БРЕХНЯ

Згідно Epoch Times, найвища піраміда на планеті знаходиться в Пуебла, Мексика. Це називається Велика піраміда Чолулі або на мові науатль «Тлачіуальтепетль». Раніше вчені вважали, що колись це був древній храм, який використовувався ацтеками.

Однак деякі мексиканські історики вважають, що її побудували ще до цивілізації ацтеків. Велика Піраміда Чолули була побудована в сім етапів – з III століття до нашої ери по IX століття нашої ери. Археолог з Бостонського університету Девід Карбалло заявив, що ця піраміда вище Великої піраміди у Гізі.

15. «Дорога до мертвих» – ПРАВДА

Всередині пірамід на стінах були викарбувані або намальовані помилкові двері. Подібні «двері» є загальним архітектурним елементом в гробницях Стародавнього Єгипту і Донурагічній Сардинії. Ці твори мистецтва можна знайти в етруських гробницях, а за часів Стародавнього Риму їх використовували в інтер’єрах будинків.

Стародавні єгиптяни вважали, що це були ворота між смертю і реальністю, через які дух померлого міг приходити в реальний світ, а потім йти назад. Перед помилковими дверима сім’ї померлих зазвичай залишали подарунки мертвим.