Дівчина-фізик розповідає про косметичні секрети з наукової точки зору

914

У величезній різноманітності косметики і засобів по догляду часом буває дуже складно орієнтуватися, і тоді на допомогу приходять блоги. Do not Touch My Face веде 24-річна Адель Міфтахова, і вона петрофізик. Завдяки науковим знанням, бажанню докопатися до істини, а також власному досвіду і, звичайно, інтересу до косметики дівчина робить власні висновки про догляд за шкірою і ділиться ними з читачами.

Ми зібрали все найцікавіше з її блогу і, зізнаємося чесно, почерпнули багато нового і корисного.
6 речей, які пора перестати робити зі шкірою прямо зараз:

1. Вмиватися милом
© DEPOSITPHOTOS © lemongrasshouse89 / Instagram.com
© DEPOSITPHOTOS © lemongrasshouse89 / Instagram.com

Мило висушує шкіру і при систематичному використанні руйнує її захисний шар, провокуючи виникнення акне. Агресивні засоби для вмивання з SLS (Sodium Laureth Sulfate) також краще викинути, а замість них вибирати м’які пінки або лосьйони для вмивання.

2. Користуватися скрабами
© shiny_cosmetics / Instagram.com © DEPOSITPHOTOS
© shiny_cosmetics / Instagram.com © DEPOSITPHOTOS

Скраби травмують шкіру і роблять її грубою, видаючи натомість дуже сумнівний ефект, який, по-перше, недовго триває, а по-друге, змушує вас користуватися скрабом все частіше і частіше. Ефективні засоби для відлущування шкіри і вирівнювання кольору обличчя – кошти з кислотами.

3. Надто перейматися доглядом за жирною і проблемною шкірою
© DEPOSITPHOTOS
© DEPOSITPHOTOS

Чим більше ви мучите свою шкіру, тим гірше вона стає. Підберіть відповідні для шкіри засоби, дотримуйтесь основних етапів догляду, і вона вас віддячить. Якщо проблеми серйозні і вас турбує акне, то краще звернутися за консультацією до хорошого дерматолога і косметолога, а не займатися самолікуванням.

4. Засмагати
© pinterest.com © DEPOSITPHOTOS
© pinterest.com © DEPOSITPHOTOS

Сонце – не найкращий друг для нашої шкіри. Сонячні пошкодження накопичуються в шкірі і з часом утворюють пігментні плями, тому такий важливий захист від сонця протягом року, і, звичайно ж, особливо для шкіри обличчя. В крайньому випадку, краще скористатися автозасмагою – все-таки здоров’я важливіше за красу.

5. Перетворювати холодильник в косметичку
© DEPOSITPHOTOS © pimduckweed / Instagram.com
© DEPOSITPHOTOS © pimduckweed / Instagram.com

Народні косметичні засоби, звичайно, чудова річ, тільки ось місце їм хіба що в минулому столітті. Є різниця між намазуванням кефіру і використанням крему з молочною кислотою. Так, вітамін С корисний для шкіри, але пам’ятайте, що його потенційний ефект зникає, поки ви намагаєтеся розкришити таблетку в свій крем.

6. Покладатися на рекомендації та відгуки в інтернеті
© DEPOSITPHOTOS
© DEPOSITPHOTOS

Ніякі поради та рекомендації ніколи не замінять вам походу до хорошого косметолога. Можна визначити вектор догляду, на який варто орієнтуватися, але доглядаєте за шкірою ви самі. Гірше того, в інтернеті дуже багато швидше шкідливих порад, через які ситуація може тільки погіршитися.
Якщо ви будете ретельно стежити за тим, як реагує ваша шкіра на ті чи інші компоненти, пробувати різні продукти і робити з цього висновки, ви швидко зрозумієте, що саме вам підходить, а що ні.

4 ЩОДЕННИХ КРГОКИ ПО ДОГЛЯДУ ЗА ШКІРОЮ

1. Очищення

© 4freshclub
© 4freshclub

Виберіть будь-який засіб, аби він не пінився – молочко, бальзам, крем, що очищує, або засіб, який піниться не при взаємодії з водою, а завдяки механізму упаковки (пінки без SLS). Якщо на шкірі є макіяж, краще спочатку зняти його за допомогою засобу для зняття макіяжу, міцелярної води, гідрофільного масла, і лише потім вмиватися.

2. Тонізація

© DEPOSITPHOTOS
© DEPOSITPHOTOS

Краще користуватися кислотними тоніками, які вирівнюють текстуру і тон шкіри, очищають пори і допомагають зробити подальший догляд ефективнішим. У складі може бути саліцилова кислота (не з аптеки, яка разом з проблемами зітре і вашу шкіру – вона занадто концентрована), ідеальна для жирної шкіри, а також AHA-кислоти.

3. Зволоження

© DEPOSITPHOTOS
© DEPOSITPHOTOS

Обирайте крем виходячи зі свого типу шкіри, але не забувайте, що диво-ефект він навряд чи забезпечить. Крем – це просто захисна оболонка, яка може додатково зволожувати, живити і т. Д. Якщо вам необхідний додатковий догляд – купуйте сироватки і наносьте їх перед кремом.

4. Захист від сонця

© hypnose-anti-tabac.com
© hypnose-anti-tabac.com

Це сестри-близнючки, одна з них живе на півночі США і не курить, а друга – в Каліфорнії і курить більше 16 років. Користуватися сонцезахисним кремом чи ні – ваш особистий вибір, але ось ще для наочності відмінна стаття Daily mail. У ній показано, як захищає шкіру косметика з SPF-фактором і як це робить сонцезахисний крем.

Ще кілька корисних порад по догляду

  • Боротися з чорними цятками допоможуть засоби з саліциловою кислотою або олії, навіть звичайна оливкова, наприклад. Густо намазуєте на ніс і всюди, де є чорні цятки, і починаєте масажувати. Масажувати потрібно досить довго і інтенсивно, а потім змити. Чорні цятки якщо і не зникнуть, то як мінімум посвітлішають.
  • Проблему закупорених пор також відмінно вирішують засоби з саліциловою кислотою.
  • З бактеріями найкраще справляється бензоїлу пероксид (наприклад, «Базирон», але це засіб може пересушити чутливу шкіру), він же допомагає зменшити жирність шкіри. Ще допомагають антибіотики, але до них досить швидко виробляється переносимість у бактерій.
  • З постакне і гіперпігментацією також допоможуть боротися зсоби з кислотами і вітаміном С. З глибокими шрамами, які залишилися після важких форм акне, кислоти не впораються – тут може допомогти тільки косметолог і салонні методи пілінгу.

Джерело donttouchmyface.blogspot.ru



• не пропусти