facebook

Смачний грудень: із яких продуктів готувати страви взимку

Літо і осінь закінчилися, але навіть у грудні на прилавках магазинів та ринках можна знайти корисні та сезонні продукти. Які продукти купувати зимою та...

10 незвичайних українських страв, про які всі забули

Запитайте у будь-кого про українські традиційні страви і вам одразу згадають про борщ, вареники, голубці та холодець. Але наша національна кухня набагато різноманітніша та...

5 рецептів домашнього хліба: з дріжджами та без, на заквасці та...

Випікання хліба в українських родинах – це цілий культ, з яким пов’язано безліч традицій, обрядів та прикмет. Кожна господиня оберігала свій власний рецепт хліба...

Від щерби до варенухи: чим харчувалися українські козаки

Раціон козаків і страви за запорізькими рецептами Сучасному українцю доступні найрізноманітніші продукти харчування, тому ми рідко замислюємося про те, що раціон наших предків був куди...

5 рецептів осінніх пирогів

З першими похолоданнями все частіше ми обираємо залишитись вдома, замість прогулянки у вихідний. Один з найкращих способів провести час вдома з користю – спробувати...

12 ресторанів, в яких вам буде не до їжі

У світі так багато приголомшливих місць, в яких варто побувати хоча б раз в житті! І нітрохи не менше страв, які хочеться покуштувати. Але...

Смак осені: 5 страв з гарбуза для смачних осінніх вечорів

У всій Європі останні декілька років дедалі популярнішою стає тенденція приготування страв не з екзотичних продуктів, а з локальних. Тобто тих, які ростуть у...

Страви прабабусь готуємо з любов’ю

В окремих селах Західної України і зараз готують страви, назви яких, швидше за все, зовсім не відомі для молоді. Наприклад, кендюшник і пшонянники, які...

З ложкою по Україні: 14 нетрадиційних страв, які варто спробувати

Українська кухня, як і її народ, така ж щедра і багата. Наші страви формувалися і змінювалися протягом тривалого часу. Є в українській кухні і...

16 фактів про український борщ, яких ви точно не знали

В Україні борщ здавна вважався символом міцної родини: усі інгредієнти у полив’янім горщику, варяться, бурлять, а потім, мліючи, передають свої аромати і смаки одне...

Варенуха, муселець та спотикач. Алкогольні вподобання українців часів Київської Русі

Українці насправді у жодні часи не відзначались надмірною любо`ю до горілки, хоч алкоголь відомий нам ще з язичницьких часів. Здавна тут пили значно вишуканіші...

35 страв із різних країн світу, які варто спробувати кожному (фото)

На сайті Quora вирішили провести опитування на тему: «Якби у вас була можливість спробувати страву в кожній країні світу, щоб ви вибрали?». Користувачам потрібно...