Актуально: 6 українських традиційних холодних страв

Ось уже і підійшла літня пора зі спекотними днями. У такий час — зовсім не хочеться їсти гарячий суп чи печеню. Навпаки, багато хто...

Сезонні продукти червня та що з них приготувати

У червні починається сезон ягід. Полуниці та черешні можна їсти просто так, а можна використовувати в незвичних стравах. Наприклад, у салатах чи смузі. Зі...

Борщ, каша та кисіль: що їли українці до появи картоплі?

Сьогодні картопля – чи не найголовніший національний продукт харчування. Але ще якихось 300 років тому наші предки навіть не знали, як виглядає цей диво-овоч....

Ми розкрили 10 кухонних міфів, які так полюбляють наші мами

Наші бабусі і мами роками накопичули корисні кухонні поради, щоб передати їх наступним поколінням. В епоху інтернету таких лайфхаків стає все більше і більше...

Традиційні страви травня: що приготувати із сезонних продуктів

У травні вже дозріває немало зелені й овочів, а значить можна харчуватися корисними сезонними стравами. Легкими супами, салатами тощо. Ми зібрали кілька цікавих рецептів...

5 цікавих рецептів великодньої паски

Паска — це традиційна європейська випічка, яку роблять до Великодня у багатьох країнах. Та не те що в межах держав чи регіонів, але й...

Як приготувати ідеальну паску: добірка порад та секретів

Рецептів паски існує безліч — лише просту випічку з родзинками кожна господиня може готувати по різному. Замішують тісто з різними спеціями чи алкоголем, додають...

7 українських страв, які варто приготувати у квітні

Українська традиційна кухня, як і будь-яка інша — формувалась, в залежності від сезонності, місцевих та завезених овочів та фруктів, які ми вирощували. Взимку готували...

Оригінальні страви із сезонних продуктів: як урізноманітнити весняне меню

Навіть найвідоміші ресторани сьогодні відмовляються від приготування страв із екзотичних овочів та фруктів і роблять акцент на сезонних продуктах, вирощених у найближчій місцевості. Тому...

Що їли галичани сто років тому: стара книга рецептів

Рецепти з кулінарної книжки, виданої українською мовою за Австро-Угорщини, оприлюднив франківський художник і журналіст Ігор Роп’яник, а у 2017 році книгу перевидали. “Знайшов помежи маминих...

Готуй українське: 7 способів приготувати смачну тушковану капусту

Тушкована капуста — популярна страва у багатьох країнах, в тому числі й в Україні. В період, коли не вистачає свіжих овочів, чи під час...

7 страв, приготуванню яких можна навчити дітей

Всі найважливіші життєві якості та вміння діти освоюють, перш за все, беручи за приклад власних батьків або ж старших братів та сестер. Тому найкращий...