Як краще спланувати подорож по Німеччині

162

Як краще спланувати подорож по Німеччині? Що обов’язково потрібно відвідати?

Почати подорож по Німеччині логічніше з Берліна – сюди здійснюється найбільше рейсів авіакомпаній та й знайомство з країною звичніше починати зі столиці. У Берліні радимо відвідати символ Німеччини – Бранденбурзькі ворота, розташовані поруч осколки Берлінської стіни, Рейхстаг з новим скляним куполом і оглядовим майданчиком під ним. Плюс безліч церков (Берлінський Кафедральний собор, Собор Святої Ядвіги, церква Святої Марії, храм Святого Миколи), Червона Ратуша, незрівнянний палац Шарлоттенбург і багато іншого. Але для подорожі вам знадобиться віза в Німеччину, зробити шенген можна на сайті http://visy-schengen.com.ua/germaniya

Романтична дорога Німеччини – один з найвідоміших туристичних маршрутів в Німеччині, що йде від Вюрцбурга до Фюссена через безліч мальовничих сіл і містечок, долин, озер і пагорбів, середньовічних церков, сільських готелів і фахверкових будиночків по «старовинної» Німеччини. Цією дорогою ви потрапите в Аугсбург – місто, засноване римлянами в честь імператора Августа з безліччю цікавих пам’яток.

Дрезден , Мюнхен , Зальцбург і Нюрнберг знаходяться порівняно недалеко один від одного і всі стоять відвідування: Дрездені галерея Alte Meister і Театральна площа, вокург якої зосереджені основні визначні пам’ятки, старе місто і Марієнплац в Мюнхені, його музеї, парки, палаци і улюблений туристами Ховбраухауз; в Зальцбурзі прогулятися по центру і по парках Моцарта, піднятися на фунікулері в замок на гору, а Нюрнберзі – відвідати замок курфюста і спуститься до центральної площі, відомої найбільшою в Німеччині різдвяним ярмарком і фонтаном Купідона.

У Гамбурзі туристів вабить одна з найбільших в Європі ратуш і Церква Св. Михайла із дзвіницею – символом міста і орієнтиром для мореплавців. В Аахені варто подивитися Аахенский кафедральний собор, який став першим в Німеччині, внесеним до списків Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Кельн славиться грандіозним готичним Кельнським кафедральним собором, найстарішої в Німеччині ратушею і стародавніми храмами – Санкт-Гереон, Санкт-Кліберт і церква Санкт-Моріс-ім-Капиталь.

Куди відправитися далі – вирішуйте самі. У Франкфурті-на-Майні , крім чудових соборів, варто подивитися Стару Оперу і фонтан перед нею і величезний Франкфуртський зоопарк. У Ганновері уваги заслуговують обидві ратуші – Стара і Нова, Ганноверський оперний театр, Ринкова церква 14 століття, Будинок-музей Лейбніца, Дзвін Миру, дзвінкий в пам’ять жертв воєн і насильства, а відпочити найкраще в Ганноверском зоопарку або приголомшливих Королівських садах Ганновера.

Втім, більшість старовинних міст Німеччини знайдуть чим здивувати туристів: собори Майнца, прикрашені виконаними Марком Шагалом вітражами, Ессен і Лейпциг з містечками, котрі пам’ятають Баха і Мартіна Лютера, найвищий в світі готичний собор в Ульмі, архітектурний комплекс Сан-Сусі в Потсдамі, древній храм Сент-Джонс 12 в. в Магдебурзі та споруди римської епохи в місті Трір. А також численні замки Німеччини: казковий Нойшванштайн, палац Ліндерхоф, Гейдельберзький замок, замок Марксбург, замок Замок Пфальцграфенштайн або замок Рейнштайн.