Навіщо потрібні прапори?

1284

Прапори країн світуКожна країна у світі має свій власний унікальний і несхожий на інші прапор. Це її символ. Прапори існують вже 300 років і виникли тоді, коли світові морські держави почали активно боротися за панування на морі. Полотно, що розвивається, на щоглі корабля символізувало про те, до якої саме країни відноситься конкретне судно. Його можна було розгледіти здалека.

Навіщо потрібний прапор?

Ще в давнину ці прапори були ознакою свободи держави. І після того, як воно було проголошене незалежним або ж сформувалася нова країна, завжди з’являлися нові прапори. Це символ і національній честі. Історія нам говорить про те, що коли починалися будь-які битви, то кожен солдат приносив присягу своїй державі під її прапором. Носити знамена могли тільки обрані воїни. Якщо комусь вдалося захопити ворожий прапор, то така подія вважалася справжнім подвигом, а військо такого ворог було знеславлене.

Ні для кого не є секретом, що прапор будь-якої країни – це її святиня і гордість, якій віддаються найвищі почесті. А його осквернення вважається великим злочином, що не залишається безкарним. Честь і достоїнства прапора захищається не лише усередині самої держави, але і далеко за його межами. Не лише держави, але і прапори мають свою власну історію, яка йде коренями в далекі часи. Багато учених припускають, що перші прапори з’явилися ще 30 тисяч років назад. В підтвердження цьому свідчать наскальні зображення.

Кабінетні прапорціУ сьогодення ж прапор мають не лише держави, але і міста, більшість компаній, організацій, спортивних клубів. Значення цього атрибуту для них дуже важливе. Ці організації використовують їх не лише в якості державної символіки. На такому прапорі може бути зображений абсолютно будь-який малюнок:

  • герб;
  • логотип компанії і так далі.

Також, це відмінний спосіб для проведення рекламної компанії, за допомогою якого про дію фірми і її продукцію зможе узнати більша кількість потенційних клієнтів або ж партнерів. Використовують їх і на мітингах, спортивних заходах, засіданнях партії, ділових переговорах, конференціях, симпозіумах і так далі. Багато керівників піднімають дух своєї компанії, встановлюючи прапори в офісах і кабінетах.

Виготовляють їх з різних матеріалів, таких як габардин, атлас, шовк, сітка прапора, поліестер і інші. Завдяки розвитку технологій сьогодні вдається отримати полотно високого рівня якості, яскравості і довговічності. Їм нестрашні будь-які кліматичні умови.