WhatsApp ввів нове обмеження на листування

    79

    Месенджер WhatsApp в даний час користується вкрай великою популярністю по всьому світу, а причин у цього дуже багато. Компанія Facebook, якій він належить, останнім часом додає в нього рекламу, бажаючи заробляти мільярди доларів на даному сервісі щорічно. При цьому, щоб не втратити аудиторію, постійно впроваджуються нові функції і можливості, але іноді доводиться вводити і деякі обмеження, в тому числі на листування. Одне з таких з’явилося сьогодні, 21 січня 2019 року.

    Лічені години назад прес-служба соціальної мережі Facebook, яка відповідає за месенджер WhatsApp, заявила про те, що в сервіс для спілкування було додано обмеження, спрямоване на те, щоб обмежити можливості всіх користувачів. Ось уже як багато місяців з Індії надходять, що якусь людину жорстоко вбили через те, що зловмисники назвали її небезпечною особою, розіславши повідомлення про це сотням тисяч людей. Влада країни намагалися боротися з цим будь-якими доступними засобами, однак нічого не допомагає.

    Саме тому адміністрації WhatsApp, щоб сервіс не заблокували на території всієї Індії, довелося ввести обмеження, причому діє воно по всьому світу. Суть його в тому, що тепер пересилати одне повідомлення можна не більше ніж п’яти контактам, а стороннім пересилати що-небудь взагалі заборонено. Подібні заходи, як вважає керівництво сервісу, допоможуть позбутися від помилкових чуток та звинувачень, які розповсюджуються групою осіб.

    До цього моменту користувачі могли пересилати повідомлення не більше ніж 20 користувачам, причому вони не обов’язково повинні були знаходитися в списку контактів. Було цілком достатньо знати їх номери, чим і користувалися зловмисники. Поки що складно сказати, допоможе таке нововведення в WhatsApp зупинити жорстокі вбивства людей в Індії чи ні, однак подібна міра гарантовано засмутить дуже багатьох користувачів, адже відтепер ділитися будь-якими відомостями відразу з декількома людьми стане значно складніше, ніж раніше.



    • інші новини