Вчені: Швидкість ходьби людини може вказати на наближення смерті

    3052

    Американські вчені провели дослідження, результати якого просто приголомшили. Виявилося, що передбачити час кончини людини можна по швидкості його ходьби.

    Група американських вчених з Університету Південної Каліфорнії (США) провели унікальний експеримент, а його результати розмістили в спеціалізованому науковому виданні MedicalXpress. Виявилося, що про хороший стан здоров’я людини свідчить швидка ходьба, адже швидкий темп можуть тримати тільки люди з доброю роботою серцево-судинної системи.

    Тривожитися необхідно тим, хто ходить повільно, а швидкий темп викликає проблеми з серцем і розлад центральної нервової системи. За даними кардіохірургів, люди, які рухаються повільно можуть мати серйозні ускладнення після операції на серці і ризик передчасної кончини.

    Примітно, що якщо людина з захворюванням серця прискорить крок, то це не буде сприяти зниженню ризику розвитку захворювань і передчасної смерті. Темп ходи допомагає приблизно встановити біологічний вік. Якщо людина ходить повільніше, то це означає, що у неї існують серйозні проблеми зі здоров’ям.

    Зараз вчені з’ясовують, як фізичне навантаження впливає на виживання пацієнтів, у яких діагностовано рак молочний залози. Фахівці відстежують у хворих швидкість ходьби.



    • інші новини