Неприступний замок Обідуш, Португалія (11 фото)

1027

Замок Обідуш – історико-архітектурний пам’ятник, розташований в однойменному місті-фортеці округу Лейрія, в Португалії. Він являє собою класичну оборонну споруду, побудовану в стилі мануеліно.

У ньому химерно змішалися мавританський стиль, готика, Ренесанс і екзотичні мотиви. Туристів приваблюють його зубчасті стіни й неприступні бастіони, а також збереглися на деяких арочних проходах середньовічні барельєфи. З Лісабона до замку можна добратися на поїзді – від вокзалу Entre campos з пересадкою на станції Mira Sintra-Melecas, і автобусах, регулярно курсують від станції m.Campo Grande.

Першими будівлями на території сучасного замку Обідуш були лазні, засновані ще римлянами. Вестготи, що вторглися в V столітті на Піринейський півострів, звели на цьому місці фортецю, навколо якої згодом виросло поселення Обідуш. На початку VIII століття фортеця перейшла до рук арабів, які звели навколо поселення стіни і перетворили його в один з головних пунктів Ештремадури. Після входження арабського емірату до складу Португалії в XIII столітті, замок був розширений і набув того вигляду, в якому він відомий і сьогодні. У XV-XVII століттях замок Обідуш облюбували португальські королі – він став місцем проведення різних урочистих заходів. На жаль, у XVIII столітті замок занепав і частково зруйнувався, чому також посприяв Лісабонський землетрус. У 1950 році замок став приймати гостей – тут відкрився перший в Португалії історичний готель.

У Обідуші проводиться Середньовічна ярмарка, атмосфера якої заворожує. Тут можна побачити жонглера смолоскипами і дівчинку, що балансує на канаті, глашатая, що оголошує про лицарські турніри і художника, який розписує посуд. Ще один захід, який обов’язково варто відвідати ласунам, які опинилися в місті в листопаді – Міжнародний фестиваль шоколаду.

Основні міські пам’ятки – церква Санта-Марія, в якій вінчалися володарі країни, церква Сан-Педро, де похована Жозева де Обідуш, відома португальська художниця, трьохкілометровий акведук, побудований в XVI столітті, міські ворота, прикрашені панно з азулежу.

Замок Обідуш, Португалія (1)

Замок Обідуш, Португалія (2)

Замок Обідуш, Португалія (3)

Замок Обідуш, Португалія (4)

Замок Обідуш, Португалія (5)

Замок Обідуш, Португалія (6)

Замок Обідуш, Португалія (7)

Замок Обідуш, Португалія (8)

Замок Обідуш, Португалія (9)

Замок Обідуш, Португалія (10)

Замок Обідуш, Португалія (11)