Величний водоспад Гаварні, Франція (13 фото)

1266

У прекрасних Піренеях, що об’єднують території двох Європейських країн – Франції та Іспанії – ховається одне з найкрасивіших місць Європи – величний водоспад Гаварні.

Водоспад Гаварні розташований на північних схилах європейської гірської системи на території Франції, на висоті 1400 метрів над рівнем моря, його води струмують у вільному падінні 422 метри.

Один з найбільших водоспадів Європи (довгий час Гаварні вважався таким, поки не був виявлений вищий у Норвегії) входить у велику систему водоспадів, що складається з 12 різних за висотою і обсягом водних каскадів, розташованих в льодовиковому цирку Гаварні.

Води Гаварні утворюють великий потік, який падає з мальовничих скель, завдяки численним джерелам, що беруть свій початок на території національного парку Аегуес-Тортес, розташованого в Іспанії. Біля підніжжя водоспаду проноситься повноводний потік Гав-де-Гаварні, який утворює повноводну гірську річку Гав-де-По.

Водоспад Гаварні є центральною частиною прекрасного цирку Гаварні, що представляє собою півколо білосніжних скель протяжністю близько 14 кілометрів. Поруч з льодовиковим цирком височить величезна гора Монте-Пердідо, що прямує до неба на висоту 3356 метрів. Монте-Пердідо по праву вважається найкрасивішим вапняковим гірським хребтом Європи.

Щоб помилуватися прекрасним водоспадом Гаварні і його мальовничими околицями, туристові слід відправитися в невелике село Гавані, приховане в гірських масивах Піренеїв, звідки можна зробити чотиригодинний піший похід до цирку Гаварні.

Водоспад Гаварні, Франція (1)

Водоспад Гаварні, Франція (2)

Водоспад Гаварні, Франція (3)

Водоспад Гаварні, Франція (4)

Водоспад Гаварні, Франція (5)

Водоспад Гаварні, Франція (6)

Водоспад Гаварні, Франція (7)

Водоспад Гаварні, Франція (8)

Водоспад Гаварні, Франція (9)

Водоспад Гаварні, Франція (10)

Водоспад Гаварні, Франція (11)

Водоспад Гаварні, Франція (12)

Водоспад Гаварні, Франція (13)



• не пропусти