Карлів міст, відома чеська пам’ятка і візитна картка Праги (26 фото)

4456

Карлів міст – знаменитий міст, розташований у столиці Чехії. Він з’єднує Празький Град зі Старим Місцем, які знаходяться на протилежних берегах річки Влатви.

Тепер це два райони одного міста, а раніше це були два окремих міста, і за міст йшла запекла боротьба. Жителі сперечалися за право брати мито за переходи по мосту і вирішували, чиї торговці повинні на ньому стояти.

Перший камінь у цей міст заклав 9 липня 1357 Карл IV. Спочатку міст називався Празький, так як це був перший міст, побудований в Празі, і тільки в 1870 році йому було присвоєно ім’я засновника. Карлів Міст – один з небагатьох, чиє будівництво йшло понад сто років.

Карлів міст заслужено вважається справжнім музеєм. На обох кінцях мосту розташовані вежі. Староміська – на правому березі Влтави, а на лівому знаходяться Малостранськую мостові вежі. Довгий час вежі були єдиною прикрасою моста, але надалі на мосту встановили 30 скульптур, які гармонійно вписуються в загальну композицію. Найзнаменитіша з них – Ян Непомуцкий. За легендою, якщо прикласти руку до його зображення і загадати бажання, воно обов’язково здійсниться.

Сьогодні Карлів міст – відома чеська пам’ятка і візитна картка Праги. Міст надає на туристів незабутні враження. А молоді пари люблять призначати на ньому побачення, оскільки вважається, що поцілунок на цьому мосту обіцяє щасливе і довге спільне життя.

Карлів міст (22)

Карлів міст (21)

Карлів міст (20)

Карлів міст (19)

Карлів міст (18)

Карлів міст (17)

Карлів міст (16)

Карлів міст (15)

Карлів міст (14)

Карлів міст (13)

Карлів міст (12)

Карлів міст (11)

Карлів міст (10)

Карлів міст (9)

Карлів міст (8)

Карлів міст (7)

Карлів міст (6)

Карлів міст (5)

Карлів міст (4)

Карлів міст (3)

Карлів міст (2)

Карлів міст (1)



• не пропусти