Національний парк Високий Тауерн, Австрія (фото)

1592

Національний парк Високий Тауерн – найбільший заповідник не тільки в Австрії, але й у всій Центральній Європі. Його площа становить понад 1800 квадратних кілометрів. Територія національного парку простягається на землях трьох австрійських регіонів: Зальцбург, Карінтія і Тіроль.

Парк знаходиться в центральній частині найвищого гірського хребта Австрії – Високий Тауерн. На території цього гірського масиву розташовано більше десяти гірських піків заввишки більше 3000 метрів. Серед них найвища гора Австрії – Гросглокнер. Вона складається з двох вершин – Гросглокнер і Клейнглокнер, 3798 метрів і 3770 метрів відповідно.

Високогірна частина Національного парку дуже мальовнича, вона є популярним туристичним напрямком. Гірські вічнозелені альпійські луки і ліси, великі льодовикові поля, найчистіші ріки, мальовничі долини і водоспади, велика кількість альпійської флори і фауни – це те, що притягує туристів в Національний парк Високий Тауерн. Особливо варто відзначити такі пам’ятки парку як водоспади Кріммлер і Голлінг, а так само, розтянутий на дев’ять кілометрів льодовик Пастерце, розташований у підніжжі гори Гросглокнер. Всю цю красу можна спостерігати, прогулюючись по десятках туристичних стежок і маршрутів. Крім піших прогулянок є приголомшлива можливість зробити подорож на автомобілі по Високогірній дорозі Гросглокнер, що пролягає в самому серці національного парку, і відкриває приголомшливі панорамні види.

Сервісні служби парку, розташовані в Матраї, Нідернзіллі і Мальніці, володіють широким штатом кваліфікованих інструкторів та єгерів, що дозволяє здійснювати групові та індивідуальні екскурсійні тури, займатися велотуризмом і альпінізмом.

На сьогоднішній день в Австрії існує сім Національних парків. Всі вони є об’єктами серйозної наукової, пізнавальної та природоохоронної діяльності. За різноманітністю природних комплексів австрійські національні парки не мають собі рівних у Західній Європі, незважаючи на те, що історія їх виникнення досить молода. Тому вони є популярними природними пам’ятками, що поєднують активний відпочинок і цілі спрямовані на збереження флори і фауни.



• не пропусти