Романтичний тунель з гліциній в квітковому саду Каваті Фудзі (6 фото)

1588

Розташований у місті Кітакюсю, Японія, квітковий сад Каваті Фудзі є батьківщиною неймовірних 150 гліциній квітучих рослин, що охоплюють 20 різновидів. Головна визначна пам’ятка саду – тунель з Гліциній, який дозволяє відвідувачам здійснити чарівну прогулянку по світу яскравих кольорів. Тунель з гліциній розташований приблизно в 6 годинах їзди (згідно Картах Google) від Токіо. Найкращий час, щоб відвідати його – з кінця квітня до середини травня, а розквіт спостерігається тут в кінці квітня.

Ми вже розповідали про квітучий сад Каваті Фудзі докладніше, тепер зробимо віртуальну прогулянку по квітучому тунелю. Сад приватний, тому є плата за вхід. Нижче Вас чекає галерея фотографій цього приголомшливого саду поряд з інформацією про гліцинії, путівники і деталі для туристів, зібраних з різних джерел онлайн.

Гліцинія – рід квітучих рослин в сімействі бобових, який включає 20 різновидів, уродженців Сходу Сполучених Штатів і Китаю, Кореї та Японії. Лози гліцинії піднімаються подібно винограду, скручуючи свою основи за годинниковою стрілкою, або проти годинникової стрілки навколо будь-якої доступної опори. Вони можуть піднятися на цілих 20 метрів над землею і поширитися на 10 метрів в сторони. Найбільша в світі відома лоза Гліцинії знаходиться в Серра Мадре, Каліфорнія, покриваючи площу понад 1 акра (0.40 га) вага при цьому становить 250 тонн. Ця китайська лавандова гліцинія була посаджена в 1894 році.

Листя гліцинії досягають 15 – 35 см завдовжки. Квіти 10 – 80 см завдовжки, пурпурні, фіолетові, рожеві або білі. Розквіт припадає навесні (безпосередньо перед тим, як листя розкриваються) в деяких азіатських різновидах, і в середині і наприкінці літа в американських різновидах і японської Вістерії. Квіти деяких різновидів ароматні, насамперед китайської Гліцинії.

Найкращий період, щоб потрапити в тунель гліциній – в кінці квітня до середини травня, вхід коштує 300-100 ієн в залежності від часу відвідування. Проводиться також фестиваль гліцин, в кінці ‘Золотий Тижня’ з 27-29 квітня.

У продовження читайте також про тунель кохання у Клевані в окремій добірці.

Тунель з гліциній в квітковому саду Каваті Фудзі (1)

Тунель з гліциній в квітковому саду Каваті Фудзі (2)

Тунель з гліциній в квітковому саду Каваті Фудзі (3)

Тунель з гліциній в квітковому саду Каваті Фудзі (4)

Тунель з гліциній в квітковому саду Каваті Фудзі (5)

Тунель з гліциній в квітковому саду Каваті Фудзі (6)



• не пропусти