Дивовижні атоли світу. Топ 10 мальовничих атолів для підводного занурення (10 фото)

3069

Атолл являє собою кораловий острів, що має вигляд повного або часткового кільця. Іншими словами, атоли складаються з бірюзових лагун, барвистих рифів, які плавно об’єднуються з морським життям і нагадують про дике і колоритне життя героя роману Даніеля Дефо, Робінзона Крузо. Пропоную Вам помилуватися красивими атолами світу з різних куточків нашої планети. Дивіться мальовничі фотографії, дізнавайтеся цікаві факти і діліться враженнями в коментарях до цієї статті. Про багато з атолів вже написані статті оповідання. А тепер нова підбірка з мальовничими острівцями.

1. Фунафуті.

Тувалу являє собою острівна держава, яке розташоване в Тихому океані, на шляху між Гаваями і Австралією. Це друга в рейтингу найменш населена суверенна держава в світі (Першість законно отримав Ватикан, з меншим числом жителів). Через віддаленість країни, тільки деякі туристи відвідують її.

2. Атол Бікіні.

Цей атол славиться двома дуже цікавими історичними фактами: по-перше знаменитий купальний костюм моделі бікіні був названий на честь атола Бікіні, по-друге це місце було полем для 20 випадків випробування ядерної зброї: між 1946 і 1958 роками. Корінні жителі тутешніх місць були переселені ще до початку випробувань. Сьогодні острови абсолютно безпечні для відвідування. Багато туристів приїжджають сюди, щоб зануритися під воду і відвідати затонулі кораблі.

3. Риф Туббатаха.

Риф Туббатаха – одне з найкращих у світі місць для підводного занурення. Розташований на Філіппінах риф складається з двох атолів: Північного і Південного, які розділені між собою 8-й кілометровим каналом в ширину. Коралові рифи – не тільки відмінне місце для дайвінгу, це також відмінне місце проживання багатьох колоній екзотичних риб.

4. Велика блакитна дірка.

Риф Лайтхаус є, ймовірно, найпопулярнішим з атолів світу, а пов’язано це з великою блакитною дірою , яка знаходитися в самому центрі атолу. Це справжній незвіданий рай для дайверів, які злітаються сюди зі всього світу. Чим глибше людина занурюється в Блакитну дірку, тим ясніше вода і більш захоплюючий краєвид.

5. Тікехау.

Тікехау є частиною ланцюга атолів Туамоту , що охоплюють площу в Тихому океані, збігається за розмірами з Західною Європою. Це місце манить туристів своїми біло-рожевими пісковими островами, всередині яких бірюзові лагуни служать притулками для всіляких екзотичних риб. Побувала в цих місцях дослідницька група Жака Кусто прийшла до висновку, що це місце має найбільшу концентрацію риби у Французькій Полінезії.

6. Острів Керолайн.

Першими острів побачили європейці в 1606 році. Зараз Керолайн – частина Республіки Кірібаті. Не дивлячись на більш ніж 300 років діяльності людини на цьому острові, він є одним з найбільш незайманих тропічних островів світу і найнедоторканішим атолом світу. Острів Керолайн і його сусід острів Флінт – є будинками для найбільших у світі популяцій краба. Острови знаходяться на висоті 6-і метрів над рівнем моря, а значить, їм загрожує небезпецка зникнення через постійне підвищення рівня моря. Згідно з розрахунками вчених, острови можуть повністю піти під воду до 2025 року.

7. Атолл Аітутакі.

Аітутакі складається з декількох коралових і вулканічних островів, які мають лагуну трикутної форми. Класичний пальмовий острів бірюзове мілководдя, корали, екзотичні рибки – це все ви знайдете, потрапивши на Аітутакі. Найбільш популярним є острівець Тапуаетаі – маленький острівець на південному сході лагуни.

8. Альдабра.

Альдабра – однин із Зовнішніх островів Сейшельських островів, на відстані, більш ніж 1100 кілометрів (700 миль) від Мае, найбільшого острова на Сейшельських островах. Це другий за величиною атол в світі після Кірітіматі. Через труднощі доступу до атолу Альдабра, він практично недоторканий людиною. На його території живуть близько 152 000 гігантських черепах.

9. Рангіроа.

Рангіроа є одним з найбільших атол в світі і найбільшим атолом в архіпелазі Туамоту. Це місце ідеально підходить для дайвінгу, через глибоку лагуну, що насичена достатком морського життя. Тут також можна побачити акул, морських черепах і дельфінів.

10. Атоли Мальдівських островів.

Крихітна країна на Мальдівах , в середині Індійського океану складається з близько 1200 крихітних коралових островів, згрупованих в 26 атолів. Основне заняття для туристів тут – вивчення вабливих глибин що є доступним, завдяки прекрасній видимості. Вивчення глибин включає в себе дослідження затонулих суден, які можна знайти за допомогою гідів.

також читайте про Сім чудес підводного світу (7 фото)



• не пропусти