Визначні пам’ятки Австралії

11087

Побувати в Австралії – мрія будь-якого мандрівника. Якщо Ви все ж зважилися відправитися в подорож, на допомогу Вам прийде ця добірка з 10 найвидатнішими пам’ятками Австралії. Для тих же, хто ще не готовий відправитися на інший край світу – це буде захоплива віртуальна подорож.

1. Великий Бар’єрний Риф. Серед визначних пам’яток Австралії найбільше природних чудес. Почнемо з Великого Бар’єрного рифу , найкрасивішого коралового рифу в світі. Це ціла екосистема з 3000 безперервних рифів, що простягнулися на 300 кілометрів уздовж узбережжя Квінсленд. Це одне із семи природних чудес світу, величезний живий організм з багатющою флорою і фауною. Побачити риф можна як за допомогою екскурсії на маленькому літаку, так і відправитися туди на човні і навіть попірнати з аквалангом.

2. Червона скеля Айерс Рок. Ще одна відома пам’ятка – скеля Айерс Рок , що височіє прямо посеред рівнини в пустелі центральної Австралії. Скала висотою в 348 метрів є культовим місцем для місцевих аборигенів, які із задоволенням стануть вашими гідами під час подорожі в це дивовижне місце.

3. Сіднейська Гавань. Більшість відвідувачів країни починають своє знайомство з нею саме тут. Берегова лінія Сіднейської гавані довжиною в 240 кілометрів прикрашена безліччю парків і садів, а також видатних пам’яток, таких як Сіднейський оперний театр і Харбор Бридж.

4. Велика океанська дорога і 12 апостолів Вікторії. Це дивовижне узбережжя так само приведе в захват будь-якого мандрівника. Її істинною прикрасою є 12 Апостолів Вікторії , ряд величезних колон з вапняку, які виступають з моря. Тут також розташовано безліч красивих гротів, скельних арок і печер. Тут часто проводять змагання з водних видів спорту, а так само винні фестивалі та дегустації.

5. Мис Байрон. Це найбільш східна точка Австралії і одне з найкрасивіших місць на континенті. У 1901 році тут був побудований маяк, який став візитною карткою мису, звідки відкривається захоплюючий вид на океан і на китів, які часто з’являються у місцевих водах.

6. Острів Філліп. Це один з найкрасивіших островів Австралії з найкращими пляжами. На території в 100 гектарів можна побачити багато чого дивного – безліч мангрових дерев, чагарників та іншої рослинності, заболочені території з різноманітною флорою. Серед представників тутешньої фауни – популяція пінгвінів, які кожен день подорожують від своїх осель до моря, і назад, морські котики, коали і безліч рідкісних птахів. Острів входить до складу одного з Національних парків Австралії.

7. Острів Фрейзера. Острів є об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО з його кілометрами білих піщаних пляжів, яскравих різнокольорових озер, тропічних лісів і неймовірних дюн. Від континенту острів відділяють великі заболочені території. Тут дуже популярний кемпінг з наметами, але варто побоюватися диких собак Дінго,які вільно розгулюють по острову.

8. Національний парк Блакитні гори. Всього в декількох годинах їзди від Сіднея знаходиться цей дивовижний парк, що входить в список об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Парк багатий своїми тропічними лісами, крутими кручами, прісними озерами та водоспадами. Для туристів тут влаштовано безліч пішохідних стежок, канатна і залізна дороги.

9. Національний парк Какаду. Національний парк Какаду покриває територію в 20 000 квадратних кілометрів з 4 річками, безліччю рівнин, гірських формувань, пагорбів і долин. Какаду багатий безліччю рідкісних видів флори і фауни, що мешкають у природному середовищі. Тут можна як розкласти намет і ночувати під відкритим небом, так і оселитися в міні-готелях.

10. Долина Баросса. Це найголовніший виноробний регіон Австралії, розташований неподалік від Аделаїди. Все тут буквально рясніє виноградниками, запашними в оточенні гір. Тут проводять наймасштабніший винний фестиваль в країні, а так само часті дегустації цього чудового напою Це були найвидатніші пам’ятки Австралії, але цей список можна продовжувати до нескінченності.



• не пропусти