Неймовірний водоспад Хавасу у Гранд Каньйоні, США (8 фото)

2584

Водоспад Хавасу відомий по всьому світу, про нього часто розповідають у Телеподорожах, журналах, поміщають його фото на календарях та листівках. Туристи з усього світу приїжджають в ці краї, щоб помилуватися чудовими краєвидами каньйону Хавасу, що є частиною Гранд Каньйону

Водоспад Хавасу не відрізняється особливою висотою або розмахом (його висота всього 37 метрів і зовсім незначна ширина). Але, між тим, цей водоспад є однією з найбільш відвідуваних визначних пам’яток Великого Каньйону. І, милуючись його дивовижною красою, розумієш, за що його так люблять всілякі передачі про подорожі, обкладинки календарів і журналів, які проголосили водоспад Хавасу перлиною Великого Каньйону.

Причина надзвичайної синяви Хавасу в тому, що його води насичені карбонатом калію і магнію, що вимивається з скельної породи. Цілий рік вода тут однієї і тієї ж температури – 21 градус.

Був час, коли Хавасу був «фатою нареченої». Це було близько ста років тому і з тих пір спливло багато води. Тоді він був набагато ширшим і дійсно нагадував фату. Але сталася велика повінь, яка змінила зовнішній вигляд, а з ним і назва водоспаду. Так на світ з’явився Хавасу.

Сьогодні красень Хавасу загальновизнаний і улюблений. Майже райська місцевість в посушливій Арізоні заслужено користується увагою численних туристів.

Водоспад Хавасу в Гранд Каньйоні (1)

Водоспад Хавасу в Гранд Каньйоні (2)

Водоспад Хавасу в Гранд Каньйоні (3)

Водоспад Хавасу в Гранд Каньйоні (4)

Водоспад Хавасу в Гранд Каньйоні (5)

Водоспад Хавасу в Гранд Каньйоні (6)

Водоспад Хавасу в Гранд Каньйоні (7)

Водоспад Хавасу в Гранд Каньйоні (8)